logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Des de l'estand, ubicat al pavelló núm. 3, l’AMTU dona a conèixer els projectes que està desenvolupant i informa dels serveis que ofereix als ajuntaments catalans

18 d'octubre de 2021

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) serà present, una vegada més, a la fira Municipalia, que se celebra del 19 al 21 d’octubre a la fira de Lleida.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i de les seves infraestructures. A més, l’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis catalans i, per tant, està oberta a tots als municipis i entitats municipals que voluntàriament decideixin formar-ne part. Actualment, el conjunt d’entitats adherides a l’AMTU representen una població de 2,4 milions d’habitants i 47 milions de viatgers transportats anualment. Entre les entitats associades a l’AMTU hi ha el Consell Comarcal de l’Urgell.   Municipalia 2021 web

Un dels objectius que l’AMTU s’ha marcat per aquest any és créixer territorialment arreu de Catalunya. La president de l’AMTU, Aurora Carbonell, explica que “per a nosaltres és important ser presents en aquesta fira per donar a conèixer als ajuntaments de la demarcació de Lleida els nostres serveis, i explicar-los que volem ser una eina de suport per millorar la mobilitat i el transport públic dels seus municipis”.

Per això, des del seu estand ubicat al pavelló núm. 3, l’AMTU donarà a conèixer tots els projectes que està desenvolupant i informarà de tots els serveis que ofereix als ajuntaments catalans.

El catàleg de serveis de l’AMTU és molt ampli: plans de millora del transport públic, assessorament tècnic i jurídic, gestió del transport a demanda i transport flexible, gestió de títols de transport (T-16 i T-verda), cursos i jornades formatives, programes educatius per a joves i gent gran, o l’edició de la revista MobiliCat, entre d’altres.

Nous projectes: Flexitransport i Central de compres

Entre els principals projectes que l’AMTU està treballant actualment, destaquen la implementació del transport flexible i la posada en funcionament d’una Central de compres.

El transport flexible és, de fet, una modalitat de transport a la demanda de segona generació, que permet reservar el servei amb molt poca antelació, i en la qual el viatger no ha d’estar pendent d’horaris preestablerts ni parades fixes. La petició del servei es farà amb l’app Flexitransport Catalunya, que a través d’un algoritme assigna el servei sol·licitat al vehicle corresponent, el qual passa a recollir l’usuari en el punt indicat. Molt aviat, l’AMTU ja tindrà disponible aquesta app i podrà començar a implementar aquesta modalitat de transport públic i compartit arreu de Catalunya.

Així mateix, l’AMTU també preveu en els propers mesos posar en funcionament una Central de compres, que permetrà als ajuntaments associats mancomunar serveis relacionats amb la mobilitat i el transport públic, reduint-ne els costos i els facilitant-ne els processos de contractació.