logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'AMTU reforçarà l'estratègia del Consell Comarcal per millorar la mobilitat de la comarca

14 de juny de 2021

El Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’adhesió va ser aprovada en el darrer ple del consell comarcal i ara el director general de l’AMTU, Joan Serra, i el president del consell comarcal, Gerard Balcells, han fet una trobada per formalitzar l’adhesió. IMG 6459

Amb aquesta nova incorporació, l’AMTU compta ara ja amb un total de 118 entitats associades: 110 ajuntaments, 1 Entitat Municipal Descentralitzada i 7 consells comarcals, que en total representen una població de 2,4 milions d’habitants i 47 milions de viatgers transportats anualment.

Cal dir que el Consell Comarcal de l’Urgell és el primer de la demarcació de Lleida que forma part de l’AMTU. “La nostra voluntat és la de ser presents arreu de Catalunya i, per tant, estem molt contents que un municipi de les comarques de ponent s’hagi adherit a la nostra associació i esperem que a partir d’ara que n’hi hagi molts més que s’hi vulguin sumar”, ha dit Joan Serra.

Arran d’aquesta adhesió, l’AMTU assessorarà tècnicament el Consell Comarcal de l’Urgell per concretar i prioritzar actuacions en matèria de mobilitat i estudiar la possibilitat d’implantació de noves modalitats de transport a la comarca que millorin la connectivitat entre els municipis.

L’AMTU compta amb un departament tècnic de primer nivell que realitza plans de millora, estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, l’AMTU també elabora projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD).