logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Com a membre de la UITP, l’AMTU participarà de manera activa en el Global Public Transport Summit, que tindrà lloc a Barcelona el 2023

 Divendres, 28 de maig de 2021

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) s’ha adherit a la Unió Internacional del Transport Públic (UITP). Avui s’ha formalitzat l’adhesió amb el lliurament que el president de la UITP, Pere Calvet, ha fet a la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, del diploma que acredita que l’AMTU forma part de la UITP. 1622184915768

Aurora Carbonell ha afirmat que “com a veu representativa de més de 100 municipis de Catalunya, per a l’AMTU és important poder formar part de l’entitat que engloba les principals autoritats i entitats de tot el món que treballen pel foment del transport públic “. I ha afegit que “els nostres associats es podran beneficiar, a partir d’ara, de tot el que ens aportarà el fet de formar part de la UITP”.

La UITP és una associació mundial, creada l'any 1885, que fomenta el transport públic. Actualment, representa més de 1.400 entitats i reuneix tots els principals actors del transport públic amb més de 18.000 associats de 96 països, que inclou tant operadors de transport, autoritats, instituts tècnics i de recerca, així com al sector industrial i de serveis.

De fet, la UITP ha jugat un paper clau en l'anàlisi dels efectes de la pandèmia sobre el transport públic i la divulgació del coneixement adquirit durant aquest període, convertint-se en referent internacional en la presa de decisions operacionals i polítiques del transport.

Cal destacar també que l’any 2023 Barcelona acollirà el Global Public Transport Summit, un congrés i fira organitzat per la UITP. Aquest és, de fet, l'esdeveniment més rellevant en l'àmbit mundial dins del sector del transport públic, i com a membre d’aquesta entitat, ara l’AMTU també hi tindrà un paper actiu. A més, com a membre de la UITP, l’AMTU també podrà participar, amb veu i vot, a l’assemblea general que cada any celebra aquesta entitat.