logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) reforçarà l'estratègia de l’ajuntament per millorar la mobilitat del municipi.

Dimarts, 11 de maig de 2021

L’Ajuntament de Vilanova del Camí s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’adhesió va ser aprovada en el darrer ple de l’ajuntament celebrat ahir, 10 de maig, i avui el director general de l’AMTU, Joan Serra, i l’alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, han fet una trobada per formalitzar l’adhesió.WhatsApp Image 2021 05 11 at 16.21.01

Amb aquesta nova incorporació, l’AMTU compta ara ja amb un total de 116 entitats associades, entre les quals hi ha el Consell Comarcal de l’Anoia i 5 ajuntaments de la comarca: Castellolí, Igualada, Masquefa, Piera, i ara Vilanova del Camí.

Arran d’aquesta adhesió, l’AMTU assessorarà l’Ajuntament de Vilanova del Camí en tots aquells aspectes tècnics i jurídics que facin referència a l’àmbit de mobilitat i transport públic del municipi.

L’AMTU compta amb un departament tècnic de primer nivell especialitzat en l’elaboració de plans de millora, estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, l’AMTU també elabora projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD).

Sobre l’AMTU

L’AMTU és una associació de municipis d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya i, per tant, està oberta a tots aquells ens locals que en vulguin formar part.

Actualment, el conjunt d’ens locals associats a l’AMTU representen un total de 2,4 milions d’habitants i un volum de 47 milions de viatgers urbans transportats anualment.

La finalitat de l’AMTU és la millora constant del transport col·lectiu de viatgers, així com de la mobilitat en general, a partir de l’optimització dels recursos disponibles, l’assessoria tècnica als associats, l’acompanyament en la gestió, i la representació i defensa dels interessos dels membres associats davant de les administracions i organismes competents en la matèria.

Entitat consorciada a l’ATM de Barcelona

Des de l’any 2002 l’AMTU està consorciada a l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, i forma part del seu Consell d’Administració. Per encàrrec de l’ATM de Barcelona, l’AMTU gestiona les sol·licituds dels títols de transport T-16 i T-verda, de les corones 2 a la 6.

La T-16 és un títol de transport que permet als nens i nenes entre els 4 i 16 anys utilitzar gratuïtament el transport públic dins la seva zona tarifària.

La T-verda permet viatjar gratuïtament amb transport públic durant 3 anys a totes aquelles persones que hagin desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental, i es comprometin a no adquirir-ne cap altre.

Altres activitats

Així mateix, l’AMTU realitza periòdicament activitats per a la promoció del transport urbà i la mobilitat sostenible; impulsa accions innovadores com la de l’ÈRICA, la gira catalana del primer bus autònom que ha circulat per Catalunya; edita la revista MobiliCAT; i organitza anualment la Jornada Catalana de la Mobilitat, que cada any té lloc en un dels municipis associats.