logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) s’ha adherit a l’AMTU. L'adhesió va ser aprovada en el darrer Ple de l'Ajuntament celebrat el 18 de gener

Dijous, 21 de gener de 2021

L’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L'adhesió va ser aprovada en el darrer Ple de l'Ajuntament celebrat el passat dilluns, 18 de gener.  st hipolit de voltrega

Amb aquesta nova adhesió, l’AMTU compta ara ja amb un total de 114 entitats associades: 108 municipis, 1 Entitat Municipal Descentralitzada i 5 consells comarcals, amb una població representada de 2,5 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 45 milions anualment. Altres ajuntaments de la comarca que també estan adherits a l’AMTU són: Vic Calldetenes, Gurb, Roda de Ter, Tona i Torelló.

L’AMTU és una associació d’àmbit nacional català, que té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis catalans en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic i, per això, està oberta a tots els ens locals de Catalunya que voluntàriament decideixin formar-ne part.

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà treballa per la millora de la mobilitat i les infraestructures del transport públic d’arreu de Catalunya. És per això que assessora i dona suport tècnic, jurídic i administratiu als seus associats en aquesta matèria.

Des de l’any 2002, l’AMTU està consorciada a l’ATM de Barcelona i, com a tal, forma part del seu Consell d’Administració.

Ajudes al transport públic

Gràcies al conveni que l'AMTU manté amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Barcelona, els municipis adherits i que pertanyen al sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona, com és el cas de Sant Hipòlit de Voltregà, reben un fons econòmic destinat a la realització de millores al transport públic. En aquest sentit, pel fet de ser associat de l’AMTU, l’Ajuntament de Sant Hipòlit rebrà una ajuda econòmica per poder fer millores a la seva xarxa de transport.

Transport Flexible

L’AMTU s’ha convertit en els últims anys en l’entitat de referència pel que fa al transport a demanda, i ja ha implementat aquest tipus de servei en 16 municipis de Catalunya.

Ara, però, vol donar un pas més i per això molt aviat començarà a implementar arreu de Catalunya el Transport Flexible, una modalitat de transport en què els usuaris ja no han d’estar pendents d’horaris preestablerts ni parades fixes, ja que el servei s’adapta a les necessitats de cadascú.

Gestió de la T-16 i T-verda

D’altra banda, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM de Barcelona, les sol·licituds dels títols de transport T-16 i T-verda, de les corones 2 a la 6.

La T-16 és un títol de transport que permet als nens i nenes entre els 4 i 16 anys utilitzar gratuïtament el transport públic dins la seva zona tarifària.

La T-verda permet viatjar gratuïtament amb transport públic durant 3 anys a totes aquelles persones que hagin desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental, i es comprometin a no adquirir-ne cap altre.

Altres activitats

L’AMTU realitza periòdicament activitats per a la promoció del transport urbà i la mobilitat sostenible; impulsa accions innovadores com la de l’ÈRICA, la gira catalana del primer bus autònom que ha circulat per Catalunya; edita la revista MobiliCAT; i organitza anualment la Jornada Catalana de la Mobilitat, que cada any té lloc en un dels municipis associats.