logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El Comitè Executiu de l’AMTU ha nomenat avui l’ enginyer Joan Serra i Muset, alcalde de Castellolí, com a nou director general de l’entitat.

Granollers, 19 de gener de 2021

El Comitè Executiu de l’AMTU ha nomenat avui l’enginyer Joan Serra i Muset, alcalde de Castellolí, com a nou director general de l’entitat. Aquest nomenament es produeix després que, en la passada Assemblea General, celebrada al mes de desembre, els associats de l’AMTU renovessin els seus òrgans de govern i escollissin com a nova presidenta l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.  Joan Serra

Com a director general, Joan Serra s’encarregarà de l’execució i de la gestió directa i ordinària del funcionament de l’AMTU, tal i com estableixen els estatuts de l’Associació. “El nostre objectiu immediat, es treballar per afrontar els efectes adversos que la pandèmia provoca sobre la mobilitat i el transport públic, i buscar dins la dificultat noves oportunitats de futur. Volem fer créixer l’Associació, ser més representatius al territori, promoure la transformació energètica i connectada en la mobilitat i el transport públic, en definitiva, esdevenir referents”, ha dit el nou director general de l’AMTU.  

Joan Serra i Muset és Enginyer Superior en Organització Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Enginyer Tècnic en Explotació de Mines per la Universitat Politècnica de Manresa i Màster Universitari Superior en Prevenció de Riscos Laborals a la Universidad Camilo José Cela. També ha realitzat el Programa de Desenvolupament Directiu a EADA Business School.

Actualment, és Patró de la Fundació Catalana de l’Esport del Motor, propietària del Circuit ParcMotor de Castellolí, circuit referent en mobilitat connectada i autònoma, de la mà del partner tecnològic CellnexTelecom.

Del 2015 al 2019, Serra va ser conseller delegat del Campus Motor Anoia, el centre d’innovació, formació i recerca especialitzada en el món del motor, l'esport i la sostenibilitat, que està situat al terme municipal de Castellolí, comarca de l’Anoia.

Anteriorment també havia estat el director de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, i delegat de Captació d’Inversions i de Promoció de Polígons d´Activitat Econòmica a l’Ajuntament de Igualada.

Així mateix, des de 2011 Joan Serra és l’alcalde de Castellolí (Anoia).

Joan Prat, tasques de gerència

D’altra banda, el fins ara director general de l’AMTU, Joan Prat i Trapé, passa a tenir funcions de gerència.

Joan Prat és Enginyer Tècnic Industrial i Màster en Gestió de les Infraestructures, i ha exercit com a director general de l’AMTU des del febrer de 2014. Durant aquests anys, l’AMTU ha passat de ser una entitat circumscrita a la Regió metropolitana de Barcelona a estar oberta a qualsevol ens local de Catalunya, i ha crescut exponencialment en nombre d’associats, arribant als 113 actuals.

Entre les principals fites de Joan Prat, cal destacar el fet d’haver impulsat la reforma de la Llei de l’IVA, per tal que les aportacions de les administracions al transport públic deixessin d’estar subjectes a aquest impost, i haver dut a terme la gira de l’ÈRICA, el primer bus autònom que ha circulat en obert pels carrers de 8 municipis catalans.

Comitè Executiu renovat

La reunió d’avui és la primera que ha celebrat el Comitè Executiu de l’AMTU, després que en la passada Assemblea General es renovessin els òrgans de govern i s’escollissin els municipis que formaran part de l’executiva de l’entitat per al nou mandat, que finalitzarà al 2023.

En aquest sentit, a partir d’ara el Comitè Executiu de l’AMTU està format per:

Presidenta

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges

Vicepresidents

Josep Mayoral, alcalde de Granollers

José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada

Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera

Vocals (representants dels següents ajuntaments i cc):

 • Ajuntament d’Arenys de Munt
 • Ajuntament d’Igualada
 • Ajuntament de Manresa
 • Ajuntament de Mataró
 • Ajuntament de Parets del Vallès
 • Ajuntament de Ripollet
 • Ajuntament de Rubí
 • Ajuntament de Sabadell
 • Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 • Ajuntament de Teià
 • Ajuntament de Terrassa
 • Ajuntament de Vic
 • Consell Comarcal de l’Alt Penedès