logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L’AMTU ha celebrat la seva Assemblea General, durant la qual també s’han nomenat quatre vicepresidents: Jordi Xena, Josep Mayoral, José Antonio Montero i Miquel Vives.

18 de desembre de 2020 

Aurora Carbonell v3

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, és la nova presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), després que hagi estat escollida per una gran majoria (86%) dels representants de l’Assemblea General, que l’entitat ha celebrat avui divendres, 18 de desembre, de forma telemàtica. És la primera vegada que una dona assumeix la presidència d’aquesta associació, que agrupa a un total de 113 ens locals d’arreu de Catalunya: 107 ajuntaments, 1 Entitat Municipal Descentralitzada, i 5 consells comarcals, amb una població representada de 2,4 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 45 milions anualment.  

Després d’haver estat nomenada, Aurora Carbonell, ha expressat que “és un orgull molt gran ser la primera dona que presideix una entitat de l’àmbit de la mobilitat, com és l’AMTU”. Carbonell ha recordat que Sitges és un dels municipis constituents de l’AMTU, una entitat que es va crear al 2001, quan només en formaven part 7 municipis, i que durant tots aquests anys ha crescut exponencialment fins arribar als 113 associats actuals.

En el seu primer discurs, la nova presidenta de l’AMTU ha afirmat que “un dels reptes més importants que tenim en els propers anys és combatre el canvi climàtic i rebaixar les emissions de CO2, i que això s’ha de fer apostant pel transport públic i, per tant, l’AMTU aquí hi té molt a dir”.

En aquest sentit, ha destacat que “un dels grans projectes de l’AMTU és el Flexitransport” – la modalitat de transport flexible que l’entitat està a punt d’implementar arreu de Catalunya- ja que s’emmarca dins de l’aposta per la mobilitat sostenible.

Durant l’Assemblea General de l’AMTU també s’han nomenat quatre vicepresidents; Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera -, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès, i Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada.

Així mateix, també s’han escollit els municipis que formaran part del nou Comitè Executiu de l’AMTU per al present mandat, que finalitzarà el 2023:

 1. Ajuntament d’Arenys de Munt
 2. Ajuntament de Granollers
 3. Ajuntament d’Igualada
 4. Ajuntament de Manresa
 5. Ajuntament de Mataró
 6. Ajuntament de Montornès del Vallès
 7. Ajuntament de Parets del Vallès
 8. Ajuntament de Ripollet
 9. Ajuntament de Rubí
 10. Ajuntament de Sabadell
 11. Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
 12. Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
 13. Ajuntament de Sitges
 14. Ajuntament de Teià
 15. Ajuntament de Terrassa
 16. Ajuntament de Vic
 17. Consell Comarcal de l’Alt Penedès

El president sortint, Jordi Xena, ha presentat el seu informe de gestió, que ha estat aprovat per un 92% dels assistents i cap vot en contra. En el seu parlament, Xena ha tingut paraules d'agraïment cap a les persones que l'han acompanyat en la direccció durant el seu mandat i "per l'oportunitat que se li ha donat de presidir l'AMTU".

Finalment, l’AMTU també ha nomenat els seus representants al Consell d’Administració de l’ATM (Aurora Carbonell i Josep Mayoral), al Consell de Mobilitat de l’ATM (Aurora Carbonell), al Consell d’Administració d’FGC (Jordi Xena), i al Consell Català de la Mobilitat (Aurora Carbonell).