logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El jurat dels Premis MobiliCat ha volgut reconèixer l’esforç i la gran feina realitzada pel conjunt del sector, que des de l’inici de la pandèmia ha garantit la mobilitat universal.

17 de desembre de 2020

El sector de transport públic de Catalunya ha rebut avui el Premi d’Honor dels Premis MobiliCat 2020, un guardó amb el qual s’ha volgut reconèixer l’esforç i la gran feina realitzada pels operadors i empreses de transport a Catalunya, que des de l’inici de la pandèmia han garantit la mobilitat universal, i especialment en les etapes més dures dels confinaments han seguit prestant el servei per tal de facilitar la mobilitat dels treballadors essencials. El lliurament de la tercera edició d’aquests Premis ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el director de la revista MobiliCat, Joan Prat, en un acte retransmès aquest migdia pel canal Youtube Live.

El director de la revista MobiliCat, Joan Prat, ha excusat la presència del president-editor, Jordi Xena, que malauradament no ha pogut assistir a l'acte, ja que es troba confinat a casa per haver estat en contacte amb un positiu de COVID-19. Així doncs, Joan Prat ha estat qui ha donat conèixer el veredicte del jurat dels Premis MobiliCat, que aquest any ha decidit atorgar el Premi d’Honor, màxima distinció d’aquests premis, “a totes les empreses públiques i privades, ferroviaris i per carretera, així com totes les empreses que els presten serveis - neteja, vigilància i seguretat, manteniment, etc. -, que, gràcies a tot el seu personal, des del primer moment, i sense demores, han anat ajustant els protocols i recursos a les diferents necessitats dictades per les autoritats sanitàries i de mobilitat, de manera coordinada, amb un alt nivell de resposta, vetllant per la salut dels seus usuaris i dels seus treballadors, directes i indirectes, i desenvolupant amb terminis molt estrictes, importants innovacions tant en els sistemes de prevenció, com en termes de mètodes de treball o mètodes de neteja i desinfecció, obtenint certificacions que garanteixen l'espai lliure de COVID i aconseguint que nombrosos estudis científics hagin conclòs, i avalat, que el risc de contagiar-se viatjant en transport públic és baix”.

Empreses premiades                       Foto 03

És per això que el conseller Damià Calvet i el director de la revista MobiliCat, Joan Prat, han lliurat el Premi d’Honor, de manera compartida, als treballadors i treballadores de les següents empreses i operadors:

  • Transports Metropolitans de Barcelona
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
  • RENFE
  • TRAM
  • Federació Empresarial Catalana d'Autotransport de Viatgers (FECAV)
  • Bus Metropolità
  • Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona
  • Transports Municipals del Gironès
  • Reus Transport
  • Servei de bus urbà de Figueres

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha felicitat els premiats “per la capacitat d’adaptació, resiliència, esforç i entrega que heu desenvolupat els darrers mesos en els vostres trens, busos, tramvies i metros. Heu lluitat cada dia per demostrar que el transport públic és segur i està al servei de la gent”. I ha afegit: “Sou imprescindibles. Us necessitem”.

Així mateix, Joan Prat ha volgut destacar el caràcter “compartit” d’aquest premi, i ha posat en valor la feina realitzada per tot el personal que treballa en el sector del transport públic: “taquillers i taquilleres, personal de conducció, personal de taller, personal d'operacions i inspecció, personal administratiu, personal de direcció, monitors i monitores de Transport Escolar, tots ells i totes elles s’han esforçat i arriscat per continuar donant un servei de transport públic de màxima qualitat i amb totes les garanties”.

Per tal d’emfasitzar l'esforç realitzat, durant l’acte s’ha emès un vídeo d’homenatge a a totes les persones treballadores del sector del transport públic de Catalunya.

3a edició dels Premis

Els Premis MobiliCat, que atorga la revista MobiliCat – editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU)- tenen com a objectiu reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, realitzen a Catalunya.

Enguany, arran de l’especial situació que viuen les empreses, més enfocades a gestionar la situació de crisi que no a preparar candidatures, el Jurat ha declarat desertes les categories de Premi a la Innovació en Mobilitat i Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible. Pel que fa al Premi d’Honor, sí que s’ha decidit atorgar-lo, atès que, a diferència dels altres dos, no admet candidatures i és el propi jurat dels Premis MobiliCat qui determina qui és el mereixedor/a d’aquest guardó.

Tradicionalment, els Premis MobiliCat es lliuren en el marc d'un sopar, on assisteixen els principals representants del sector. Tanmateix, arran del context actual causat per la COVID-19, en aquesta 3a edició l'acte de lliurament dels Premis MobiliCat ha canviat el seu format característic i s’ha retransmès en línia.

Revista MobiliCat

És l'única revista dedicada a la Mobilitat i les seves Infraestructures publicada íntegrament en català, i s'ha convertit en la publicació de referència per als tècnics, regidors, empreses i agents implicats en la gestió de la mobilitat arreu de Catalunya.

Editada per l’AMTU, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’ATM de l’àrea de Barcelona i FGC, té una tirada de 2.800 exemplars, i una periodicitat trimestral.


Podeu visualitzar aquest acte al nostre canal Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=q8EFTz3XcQM&feature=youtu.be