logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'AMTU i l'Ajuntament d'Abrera han modificat el servei de transport urbà, que ara inclou el bus a demanda, i que es pot sol·licitar a través de l'app TADCAT de l'AMTU.

Abrera, 25 de novembre de 2020

A partir del proper 1 de desembre, el servei de transport urbà d’Abrera arribarà a tots els barris del municipi. Això serà possible gràcies a la incorporació d’un nou servei de transport a demanda, que l’Ajuntament d’Abrera posa en funcionament amb l’assessorament de l’AMTU, i que permetrà que les urbanitzacions del municipi on fins ara no arribava el bus urbà disposin d’un servei de transport públic que les connecti amb el centre urbà tots els dies de la setmana, és a dir, de dilluns a diumenge.

Les noves parades de transport a demanda que s’incorporen al servei de transport urbà estan ubicades a Can Vilalba i Can Torres. Per desplaçar-se des d’aquests barris fins a qualsevol altre punt del municipi, els usuaris podran sol·licitar el servei a través de l’app de l’AMTU, anomenada TADCAT, o del telèfon 900 69 65 66.

La posada en funcionament d’aquest nou servei de bus a demanda respon a l’aposta de l’Ajuntament d’Abrera pel transport sostenible i la voluntat de millorar el servei, amb un seguit de novetats:     Abrera bus a demanda V
• Ampliació dels horaris
• Ampliació de la línia (de 45 km a 84 km)
• Ampliació del nombre de parades (de 17 actuals a 25 )
• Servei de bus tots els 365 dies l’any, de dilluns a diumenge.
• Incorporació d’un bus adaptat i més modern

App TAD CAT

El funcionament de l’app és molt senzill. L’usuari només ha d’indicar la parada d’origen i la de destinació del viatge, i l’hora en què farà ús del servei. Cal, això sí, fer la reserva amb 10 minuts d’antelació.

L’avantatge de l’app és que l’usuari, a més de realitzar les reserves, també pot consultar l’horari de pas del servei, veure les reserves realitzades, pendents i en curs , i anul·lar reserves.

En el viatge de tornada – quan la destinació és alguna de les parades a demanda – no cal fer la reserva del servei, sinó només indicar al conductor la parada de destí corresponent.

Abrera, integrada a l'ATM

Des del passat mes de gener, Abrera està integrada dins el sistema tarifari de l’ATM de Barcelona. La integració tarifària permet als ciutadans d’Abrera de desplaçar-se allà on desitgin, pagant una única vegada i validant un sol cop el títol de transport, encara que canviïn de mode.

Això beneficia a totes i tots els i les usuàries dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) així com de l'autobús urbà i interurbà de tot l’àmbit de l’Autoritat metropolitana de Barcelona, ja que es poden desplaçar amb un cost molt més reduït.