logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

És un dels municipis constituents de l’AMTU, i ha estat el primer de Catalunya a rebre aquest certificat, que avala els protocols aplicats per evitar contagis durant la  Covid-19.

12 de juny de 2020

El servei de transpors urbans de Terrassa , que gestiona l’empresa mixta Transports Municipals d’Egara (Tmesa), ha rebut la certificació de qualitat AENOR, pels protocols aplicats per evitar contagis durant la crisi sanitària causada per la Covid-19.

Terrassa, que és un dels municipis constituents de l’AMTU, ha estat el primer de Catalunya a rebre aquesta certificació, que avala l’eficiència i qualitat del seu servei de transport urbà.

La flota d’autobusos de Terrassa, s’ha anat adaptant a les circumstàncies des del mes de març, amb l’inici de l’estat d’alarma, i en tot moment ha ofert seguretat i tranquil·litat a tots als usuaris i treballadors. Al llarg d’aquests mesos l’empresa no només ha anat adaptant els seus vehicles, sinó també les parades. A més d’aplicar estrictes protocols de neteja i desinfecció també ha tingut en compte d’aplicar mesures de protecció i distanciament, tant dels viatgers com dels conductors, i reforçar d’aquesta manera, la confiança en el transport públic de Terrassa.20200611 183248 còpia

Així, entre les mesures adoptades, destaca que el conductor ara està aïllat i protegit dels usuaris per una mampara, i ja no fa la funció de cobrar el bitllet senzill i fer bescanvis. Tots els viatgers entren i surten per la porta central (la del conductor està anul·lada). Ara, només es poden fer servir els títols magnètics i l’ús de mascareta és obligatori.

Fins el passat dilluns, en els autobusos també estaven senyalitzats aquells seients que es podien ocupar, i que eren la meitat dels disponibles, i mai de forma contigua. En la zona de peu dret només es permetia anar-hi dues persones per metre quadrat. Això ha comportat que el bus reduís a la meitat la seva ocupació, garantint d’aquesta manera una distància segura entre viatgers. Rafael Cortés, director de l’empresa TMESA també ha explicat que és el conductor de l’autobús qui controla quan s’arriba al màxim d’usuaris, i llavors, comunica aquesta situació a la central de l’empresa perquè es reforci la línia amb un nou vehicle.

A més, durant tota la pandèmia, s’ha reforçat la informació sobre la Covid-19 i totes les mesures de recomanació per tal que els usuaris viatgessin de forma segura.

El certificat va ser entregat ahir en un acte que es va celebrar a la seu de l’empresa TMesa i, on hi van assistir representants municipals, entre els quals destaquem a Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Rafael Cortés, director de Tmesa, i Eva Subirà, representant d’Aenor. Actualment, després d’haver rebut el reconeixement, Tmesa ha reforçat el seu posicionament com a transport segur i de confiança. Tot i així, Aenor, per la seva part, seguirà fent revisions trimestrals per comprovar que se segueixen mantenint els nivells de qualitat.