logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

En els propers dies els autobusos aniran reprenent l’entrada de viatgers per la porta davantera i també la compra de bitllets senzills i realització de bescanvis a bord dels vehicles.

Granollers, 8 de juny de 2020

Des d’aquest dilluns 8 de juny, els viatgers ja poden ocupar tots els seients dels autobusos, tant urbans com interurbans. Així ho ha decretat l’ordre ministerial SND/507/2020 publicada al BOE aquest passat dissabte, 6 de juny, i que deixa sense efecte l’obligatorietat de permetre només el 50% d’ocupació en els autobusos.

En la mateixa ordre ministerial també s’estableix que, en aquells autobusos en què hi hagi una zona habilitada per viatjar a peu dret, segueix vigent que hi viatgin un màxim de 2 persones per metre quadrat.    TLA confinament 2020 04 17 06 còpia

Així mateix, en els propers dies els autobusos aniran reprenent l’entrada de viatgers per la porta davantera i, al mateix temps, també la compra de bitllets senzills i realització de bescanvis a bord dels vehicles. Segons el que ha establert l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, l’obertura de la porta davantera es produirà quan en una mateixa línia de bus, tots els vehicles tinguin instal·lada la mampara de protecció del conductor.

En aquest sentit, els autobusos urbans de Sabadell (TUS) ja han reprès aquest dilluns, 8 de juny, l’obertura de la porta davantera, i també la interacció del conductor amb els viatgers. A partir del dia 15 de juny, es preveu que ho puguin fer la resta d’operadors.

Cal dir, tanmateix, que els conductors d’autobús només realitzaran bescanvis d’aquells títols defectuosos o que presentin problemes de funcionament. En cap cas realitzaran bescanvis de títols no esgotats i caducats durant l'estat d'alarma, ni de la targeta T-16 i T-verda. En aquests casos, cal esperar les indicacions i operativa de bescanvi que establirà l'ATM de l'àrea de Barcelona.

Així mateix, també cal recordar que continua essent obligatori l’ús de mascareta al transport públic, tant a dins dels vehicles com a les andanes, parades i qualsevol recinte que formi part de la infraestructura del servei de transport públic.

Taxis

Pel que fa a les persones que viatgin en taxi, podran ocupar tots els seients disponibles sempre que tots els viatgers resideixin en el mateix domicili. En el cas de viatgers que no comparteixin el mateix domicili, podran viatjar-hi dues persones per cada filera de seients. Això també és vàlid per als serveis de transport a demanda.