logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Alguns ajuntaments han tallat els principals carrers dels seus municipis, per tal de donar prioritat als vianants i facilitar-ne la mobilitat. 

Granollers, 25 de maig de 2020

Al llarg d'aquest passat cap de setmana, alguns ajuntaments han tallat els principals carrers dels seus municipis, per tal de donar prioritat als vianants i facilitar-ne la mobilitat.

De fet, Barberà del Vallès ja porta tres caps de setmana fent aquest tipus d’acció. De dissabte 23 a les 8 h fins a dilluns, 25 a les 8 h, tallaran els següents carrers: Verge de l'Assumpció i Nemesi Valls, Josep Armengol i Anselm Clavé: Dr. Moragas i Av. Generalitat: De dissabte 23 a les 16 h fins dilluns, 25 a les 8 h tancaran la Via Sant Oleguer.
A Terrassa, des del passat cap de setmana tallen 6 carrers, la qual cosa obliga a desviar algunes línies de bus.
Sabadell també farà l'habitual tall de l’Eix central que té lloc els diumenges i festius i que ara també amplia a dissabtes. Aquesta acció també té afectacions en les línies urbanes de bus.
Sitges té tancat durant tota la setmana el passeig de la Ribera, excepte per a veïns, mercaderies i serveis.

A Vilanova i la Geltrú treuen cordons d'aparcament del centre i amplien l’aparcament als afores, implanten carrers de prioritat invertida, redueixen la velocitat genèrica a 30 km/h, tallen el trànsit sota la via de la Rambla Samà i fan carrils bici.

A Mollet del Vallès, durant els caps de setmana tallen els carrers Gaietà Vínzia i Anselm Clavé, que son carrers del centre urbà amb molta activitat comercial.

I, finalment, a Rubí es restringeix la circulació de vehicles de 18h a 23 h cada dia l’Avinguda Llana i al Passeig de la Riera , cosa que representa tenir 1,2km per als vianants.