logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Alguns ajuntaments han tallat els principals carrers dels seus municipis, per tal de donar prioritat als vianants i facilitar-ne la mobilitat. 

Granollers, 25 de maig de 2020

Al llarg d'aquest passat cap de setmana, alguns ajuntaments han tallat els principals carrers dels seus municipis, per tal de donar prioritat als vianants i facilitar-ne la mobilitat.

De fet, Barberà del Vallès ja porta tres caps de setmana fent aquest tipus d’acció. De dissabte 23 a les 8 h fins a dilluns, 25 a les 8 h, tallaran els següents carrers: Verge de l'Assumpció i Nemesi Valls, Josep Armengol i Anselm Clavé: Dr. Moragas i Av. Generalitat: De dissabte 23 a les 16 h fins dilluns, 25 a les 8 h tancaran la Via Sant Oleguer.
A Terrassa, des del passat cap de setmana tallen 6 carrers, la qual cosa obliga a desviar algunes línies de bus.
Sabadell també farà l'habitual tall de l’Eix central que té lloc els diumenges i festius i que ara també amplia a dissabtes. Aquesta acció també té afectacions en les línies urbanes de bus.
Sitges té tancat durant tota la setmana el passeig de la Ribera, excepte per a veïns, mercaderies i serveis.

A Vilanova i la Geltrú treuen cordons d'aparcament del centre i amplien l’aparcament als afores, implanten carrers de prioritat invertida, redueixen la velocitat genèrica a 30 km/h, tallen el trànsit sota la via de la Rambla Samà i fan carrils bici.

A Mollet del Vallès, durant els caps de setmana tallen els carrers Gaietà Vínzia i Anselm Clavé, que son carrers del centre urbà amb molta activitat comercial.

I, finalment, a Rubí es restringeix la circulació de vehicles de 18h a 23 h cada dia l’Avinguda Llana i al Passeig de la Riera , cosa que representa tenir 1,2km per als vianants.