logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Des de que va començar l'estat d'alarma, l'AMTU i l'ATM de Barcelona han distribuït 7.900 mascaretes i 104 termòmetres per prendre la temperatura sense contacte amb la pell.

Granollers, 25 de maig de 2020

Des de que va començar l'estat d'alarma, l'AMTU, en coordinació amb l'ATM de Barcelona, ha proveït el transport públic de mascaretes necessàries per a la protecció dels conductors. Concretament, l'AMTU ja ha repartit  més de 7900 mascaretes, distribuïdes entre diferents municipis catalans. mascaretes i termòmetres R

Així mateix, també ha proporcionat més de 100 termòmetres infrarojos, que permeten la lectura de la temperatura corporal sense contacte amb la pell. 

Les mascaretes que l'AMTU ha facilitat s’ajusten als requisits de funcionament en base a la norma EN 14683:2019+ AC:2019 de mascaretes quirúrgiques punts 5.2.2, 5.2.3 i 5.2.4 per als tipus I (només pacients), II (personal sanitari) i IIR (quiròfans).

L’objectiu és proporcionar al conductor de transport públic - que està particularment exposat - una mesura d’higiene que minimitzi la transmissió del virus i altres microorganismes patògens que s’expulsen per via respiratòria. Gràcies a l'ús de la mascareta s'evita el perill de contagi, que es podria produir especialment a través de la parla, tos o esternuts. Amb aquestes mascaretes, evitem la transmissió dels agents infecciosos que es troben particularment a la mucosa del nas i la boca. D’aquesta manera, la seva correcta utilització facilita la no propagació del coronavirus.