logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Només Sitges i Vilanova augmenten considerablement l’ofert de transport urbà a partir d’avui

 

Granollers, 18 de maig de 2020

La majoria de municipis que aquesta setmana entre en la fase 1 de desconfinament no varien, de moment, la seva oferta de transport urbà. Els únics municipis que augmentaran significativament l’oferta de transport són Sitges i Vilanova.

En el cas de Sitges, si fins ara hi havia una oferta del 62% respecte del que és habitual, a partir d’avui s’ofereix el 100% del servei de transport urbà de dilluns a dissabte, i diumenge continuarà sense servei.

A Vilanova, es passa de tenir una oferta del 33% del que és habitual, a posar en servei, a partir d'avui, el 80% de l’oferta de transport urbà.

En canvi, en municipis com Vic, Vilafranca del Penedès. Igualada, Manresa i Lloret de Mar, de moment es manté la mateixa oferta de transport urbà que fins ara.  Sense títol

Cal tenir en compte que, en la majoria de municipis, l’entrada a la fase 1 no suposa un increment considerable de la mobilitat, ja que aquesta no està permesa més enllà de la pròpia regió sanitària, si no és per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, que ja estaven reconeguts fins ara.

En la darrera setmana aquests municipis han tingut una demanda que ha estat al voltant del 15 % respecte de la d’un dia habitual, i la majoria no preveuen que en els propers 15 dies que dura la fase 1 aquesta xifra pugui augmentar de manera significativa.