logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Avui, dilluns 20 d’abril, s’han activat els serveis mínims de les línies urbanes, que surten amb una oferta del 40% en el cas de les transversals i un 30% per les circulars.   

Dilluns, 20 d’abril de 2020

Un cop aixecat el confinament perimetral de la Conca d’Òdena, que permet la connexió dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena amb la resta del territori, a partir d’avui dilluns, 20 d’abril s’han activat els serveis de transport públic a l'interior d’aquest sector central de la comarca de l’Anoia.    bus igualada R

Avui, dilluns 20 d’abril, s’han activat els serveis mínims de les línies: LTV, LTM, LC1 i LC2. Això vol dir que tenen un servei del 40% en el cas de les transversals i un 30% per cadascuna de les circulars, complint així perfectament les disposicions de l’ATM i el Departament de Territori.

La freqüència serà d’una hora entre combois, enlloc dels usuals d’entre 20 i 30 minuts. El servei s’inicia a la primera hora habitual (entre 6:45 i 7:30 hores segons línia) i els últims autobusos inicien el recorregut a les 19:30 i 19:45 hores. 

També s’han posat en funcionament, per als treballadors que ho necessiten, els busos que surten de la Conca cap a Manresa, La Llacuna, Barcelona, etc.

En canvi, no s'han activat encara les línies Vilanova-Igualada,  Montbui-Igualada, i les dues línies circulars a Igualada (LC1 i LC2).

Pel que fa a les mesures d’higiene, els cotxes es netegen al finalitzar cadascun dels circuits en el moment de la regularització horària (abans d’iniciar la següent ruta) de manera superficial amb productes desinfectants.

En finalitzar la jornada es realitza una neteja i desinfecció profunda amb ozó (O3), que deixa els vehicles en perfecte estat (i amb total seguretat) per al dia següent. Durant aquesta setmana, també es desinfectaran les marquesines dels autobusos.

A més, no es permet comprar bitllets dins dels autobusos, per tal de no posar en perill ni els passatgers ni el xofer. S’han d’utilitzar i validar sempre les targetes que es poden adquirir en estancs i a l’estació de tren i busos.

Duran aquests primers dies agents cívics, personal del ajuntament i voluntaris de protecció civil repartiran a primera hora, i dins de l’autobús, mascaretes d’ús quirúrgic i, els autobusos disposaran de gel hidroalcohòlic per als passatgers.

Com a dada complementària, FGC ha informat que durant la setmana passada la màxima ocupació de la línia Llobregat-Anoia va ser del 14%, sempre durant la primera franja de l’hora punta del matí.