logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

A partir d'aquesta data tornaran a ser de pagament els títols propis i socials dels serveis de transport urbà dels municipis integrats a l’AMTU.

9 d'abril de 2020

S'acaba la gratuïtat al transport públic. A partir de demà, 10 d'abril, tornaran a ser de pagament els títols propis i socials dels serveis de transport urbà dels municipis integrats a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

Els municipis que formen part de l'AMTU van prendre la decisió de suspendre temporalment el pagament al transport públic, del 2 al 9 d'abril, mentre es mantingués vigent la restricció de la mobilitat a les persones que treballen en serveis essencials. Per tant, es tractava de posar la xarxa a disposició d’aquelles persones dedicades a serveis essencials i autoritzades a desplaçar-se. 

Entre els serveis de transport urbà que han aplicat aquesta gratuïtat hi ha Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Mollet del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Manresa, Vic, Cerdanyola del Vallès, Lliçà d'Amunt, Vilassar de Mar, Vilanova i la Geltrú, Castellbisbal, Mataró, Rubí, Sitges, Martorell, Santa Perpètua de Mogoda i el TransGran (que dona servei a Granollers, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès i Canovelles).

La mesura expira aquest dijous i, per tant, a partir de les 00h del 10 d’abril, (mitjanit de dijous a divendres), quedarà restituït el pagament de les tarifes integrades del transport públic a l’àrea de Barcelona, tal i com estava previst.

Cal recordar que aquesta decisió va ser presa en paral·lel a la que va adoptar el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona, quan la setmana passada va aprovar per unanimitat  la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic. Aquest acord va ser consensuat per la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).