logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Primer s'activen les línies amb l'exterior de la Conca (tant d'FGC com autobusos interubans) i després de Setmana Santa es reprenen els serveis de transport públic a l'interior.

7 d'abril de 2020

Un cop aixecat el confinament perimetral de la Conca d’Òdena, que permet la connexió dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena amb la resta del territori i, tenint en compte que només es permet la mobilitat per als serveis essencials, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM adapta a partir d'avui el transport públic de la Conca als mateixos criteris d’oferta que regeixen la resta d’àmbit territorial de l’ATM. Una oferta restringida i gratuïta com a conseqüència del confinament general.

El transport públic d’aquests quatre municipis es recuperarà en dues fases. A partir d'avui, dimarts, es restituiran les línies amb l'exterior de la Conca, tant de FGC com de les línies interurbanes d'autobusos de la Direcció general de Transports i Mobilitat. Ahir, dia 6 d'abril, els operadors van reprogramar els horaris, que seran els mateixos que ja s'oferien a la resta de la línia (una expedició per hora i sentit a FGC i una freqüència d'aproximadament el 45% en els autobusos). En una segona fase, que començarà previsiblement després de Setmana Santa, s'activaran els serveis de transport públic a l'interior de la Conca d'Òdena. La recuperació de forma progressiva dels serveis de transport públic, s’ha pres d’acord amb els municipis afectats.

FGC opera de nou fins Igualada

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprendrà la circulació de trens a la línia R6 (Igualada) entre les estacions de La Pobla de Claramunt i Igualada un cop aixecat el confinament específic a la Conca d’Òdena. D’aquesta manera, es tornaran a cobrir els trajectes entre les estacions de La Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí i Igualada.

Cal recordar que a la línia Llobregat-Ania d’FGC, circulen de dilluns a diumenge 1 tren/hora a la línia R5 (Barcelona-Manresa), 1 tren/hora a la línia R6 (Barcelona-Igualada) i 1 tren/hora a la línia L8 (Pl. Espanya-Molí Nou Ciutat Cooperativa). La composició dels trens és doble (sis cotxes).

No obstant això, FGC recomana que els usuaris s’informin sobre les possibles afectacions al servei a través dels missatges de megafonia d’estacions i d’interior de tren, que consultin les vitrines informatives, el web www.fgc.cat, l’app d’FGC o truquin al telèfon d’informació 012.

Revisió i desinfecció de les instal·lacions

FGC aplicarà en aquest tram les mesures higièniques que ha anat prenent des de l’inici de l’episodi a tota la seva xarxa de tren i que continuen vigents, així com la desinfecció d’estacions, seguint allò establert en el seu Pla de contingència per minimitzar el risc d’infecció entre els clients.

De la mateixa manera, Ferrocarrils ja ha començat les tasques de revisió de les instal·lacions en aquest tram de la línia R6 per tal de garantir la represa del servei. En aquest sentit, tècnics d’FGC estan duent a terme tasques de revisió de via, de catenària, d’instal·lacions de seguretat i revisió del pas a nivell d’Igualada.

Servei de bus en funcionament

Pel que fa al transport col·lectiu de viatgers per carretera, es recuperen els serveis de bus que comuniquen els municipis de la Conca d’Òdena amb Barcelona i Manresa però es mantenen sense servei, previsiblement fins a després de Setmana Santa, els serveis de transport que realitzen les comunicacions internes entre els municipis de la Conca d’Òdena inclòs el servei de transport urbà d’Igualada.

Tenint en compte la reducció de l’oferta, aquelles persones que s’hagin de desplaçar de forma obligada, hauran de consultar els diferents operadors per a tenir els detalls dels horaris.