logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Les línies de busos urbans de l’AMTU seran les úniques que oscil·laran entre el 50 i el 100%. El bus nocturn oferira un 50% del servei habitual el divendres, dissabte i diumenge.

27 de març de 2020

L’àrea de Barcelona afronta a partir d’aquest divendres el segon cap de setmana des de l’inici oficial del confinament, decretat per les autoritats a causa de la situació d’emergència que vivim per frenar la propagació del Covid-19. Després de gairebé dues setmanes, el transport públic de l’ATM de Barcelona segueix readaptant la seva oferta per complir amb l’objectiu de no sobrepassar el terç de l’ocupació màxima dels vehicles i combois, de manera que el passatge pugui respectar la distància de seguretat.

En aquest sentit, i en línies generals, l’oferta d’aquest cap de setmana serà del 33-60% del que és habitual en dissabtes i diumenges. El metro de Barcelona, bus TMB, TRAM i Rodalies oferiran el 50% del seu servei normal de cap de setmana. FGC, per la seva banda, tindrà en marxa entre el 33 i el 40% de les seves expedicions, segons línies i franges horàries i durant el dissabte i el diumenge; la línia L7 circularà entre Av. Tibidabo i Gràcia, on es podrà fer transbordament si l'usuari té altres destinacions.
D'altra banda, la nit de divendres a dissabte deixarà de funcionar comercialment la terminal T2 de l'Aeroport del Prat. Tant Rodalies de Catalunya com el metro mantindran els serveis que passen per la T2 per tal de garantir l'accés dels treballadors. No obstant això, s'informarà als usuaris que no hi ha activitat a l'esmentada terminal.

Els autobusos urbans de l’Àrea Metropolitana funcionaran al 60% del nivell habitual, mentre que els interurbans de l’àrea de Barcelona reduiran la seva oferta al 40%. Les línies de busos urbans de l’AMTU seran les úniques que oscil·laran entre el 50 i el 100%, atès que alguns d’aquests serveis ja es veuen molt reduïts en un cap de setmana habitual.

El servei de bus nocturn, tant urbans com interurbans, seguirà la línia del passat cap de setmana: un 50% les nits de divendres, dissabte i diumenge. Metro, FGC i TRAM, per la seva banda, finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i dissabte, igual que el darrer cap de setmana.

Els operadors informaran dels horaris a través dels seus portals i aplicacions.