logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L’oferta diürna serà, en general, del 33-50% de l’habitual durant el cap de setmana, amb casos d'una oferta superior per raó de la demanda o qüestions operatives

20 de març de 2020

Davant les mesures que s’estan prenent per l’emergència provocada pel coronavirus, aquest cap de setmana serà el primer des de que dilluns es van establir les primeres mesures excepcionals en el servei de transport públic per frenar la propagació del coronavirus. El cap de setmana hi haurà també variacions en l’oferta del servei.

Servei dïurn

Igual que durant els dies feiners, l’oferta de la xarxa de transport s’adaptarà a les circumstàncies i demanda inusuals i, en línies generals, serà d’entre el 33% i el 50% del que és habitual en dissabtes i diumenges.

El metro de Barcelona, FGC, TRAM i els autobusos urbans i interurbans de l’àrea de Barcelona reduiran, doncs, la seva oferta al voltant d’un 50% del que és habitual un dissabte o diumenge. La disminució d’expedicions i freqüències anirà en funció de cada operador i de cada línia, de manera que sempre es garanteixi l’ocupació de no més d’un terç de la capacitat dels vehicles. Per això, pot haver-hi operadors o franges horàries amb una oferta superior.

Molts dels autobusos urbans de diferents localitats catalanes també reduiran la seva oferta. Municipis com Molins de Rei, El Masnou, Parets del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Teià oferiran al voltant d’un 50% del seu servei habitual.

Rubí, Sant Vicenç dels Horts, Piera, Mataró, Granollers (TransGran), Martorell, Sabadell, Vilafranca, Barberà del Vallès i Castellbisbal oferiran un 100% del seu servei; mentre que Sitges, Terrassa, Cerdanyola del Vallès i Vilanova i la Geltrú tindran una oferta d’entre el 50% i el 80% en dissabte i no oferiran servei el diumenge.

Altres municipis com Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda oferiran un 100% del seu servei el dissabte, però el diumenge no n’oferiran.

Finalment, hi hauran municipis que no oferiran oferta d’autobús urbà, com per exemple, Sant Esteve de Sesrovires i Sant Celoni.

Servei nocturn

També el servei de bus nocturn, tant els servei metropolitans de l’AMB com els serveis interurbans de la Generalitat de Catalunya, serà aproximadament del 50% les nits de divendres, dissabte i diumenge. Una reducció que ja es va aplicar el passat dissabte.

Metro, FGC i TRAM, per la seva banda, finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i la de dissabte.

Els operadors de transport detallaran l’oferta de cap de setmana a les seves respectives pàgines web, xarxes socials i altres elements propis.