logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Granollers, 18 de desembre de 2019

El Cercle d’Infraestructures ha commemmorat, el passat 4 de desembre, els seus 15 anys d’existència amb un acte que ha congregat una extensa representació del sector. Durant la celebració, es va fer una reconeixement a les entitats que col·laboren amb el Cercle, entre les quals hi ha l’AMTU. DSC 8830 1

El president del Cercle d’Infraestructures, Pere Macias, va lliurar la distinció al director general de l’AMTU, Joan Prat, i el responsable d’Estudis i Projectes, Carles Labraña, “pel seu suport durant tots aquests anys”.

Durant l’acte, Pere Macias va fer una interessant reflexió sobre la cultura i la construcció d’infraestructures i va destacar la necessitat de continuar i aprofundir amb la reflexió sobre els beneficis que aporten al benestar dels ciutadans. Infraestructures ben projectades son necessàries pel progrés de la societat i el Cercle vol continuar amb la millora de les inversions en infraestructures i equipaments.

El Cercle ha treballat intensament en fer possible una veu única i coordinada del sector de les infraestructures a Catalunya. La iniciativa de crear el Cercle d’Infraestructures va sorgir de la UPC, de la mà del catedràtic Modest Batlle, del Col·legi de Camins, amb el degà Josep Oriol i de la revista El Vigía. Al llarg d’aquests 15 anys el Cercle ha fet molts amics, ha organitzat centenars d’actes, i ha comptat amb la participació de més de 600 ponents, entre els quals els millors especialistes tant del país i com de l’àmbit internacional del camp de l’enginyeria.

A més, cal destacar l’organització d’un fòrum obert amb els esmorzars del Cercle, com el que des de fa un parell d’anys té lloc en el marc de La Jornada Catalana de la Mobilitat que organitza l’AMTU, i on es tracten temes d’actualitat, debats i s’aprofundeix en les diverses problemàtiques gràcies als workshops i als seminaris. També han consolidat el Màster de Gestió d’Infraestructures de la FUPC i la Maestría en Gestión y Regulación de la Universidad del Pacífico de Lima, i és membre fundador del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, al costa de la FTN, la Cambra de Contractistes i Asinca.