logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El director general de l'AMTU pronunciarà una conferència, el dimarts, 22 a les 11h, on explicarà què és el Transport Flexible. L'AMTU té un estand propi en aquesta fira

Granollers, 16 d’octubre de 2019

El director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, pronunciarà el proper dimarts, 22 d’octubre, a les 11h. del matí, una conferència en el marc de Municipàlia, la fira internacional d’equipaments i serveis municipals, que se celebra al recinte de la Fira de Lleida. Amb el títol “Una nova mobilitat a l’abast del teu municipi”, Joan Prat explicarà en aquesta conferència què és el Transport Flexible i com revolucionarà el transport públic. Imatge estand

L’AMTU està treballant des de fa un temps per implementar arreu de Catalunya el Transport Flexible, una modalitat de transport on l’oferta s’adapta a la demanda real existent, ja que no hi ha línies preestablertes ni horaris i parades fixes, sinó que funciona d’acord amb els serveis realment sol·licitats. Serà per tant, un sistema de transport “a la carta”, en què els viatgers podran sol·licitar el servei a través d’una aplicació mòbil, anomenada FlexiTransport Catalunya, que l’AMTU ja està desenvolupant i que molt aviat estarà a l’abast de tots els ciutadans.

De fet, l’AMTU, juntament amb l’ATM de Barcelona i la Generalitat, començaran d’aquí a uns mesos a fer proves pilot del Transport Flexible a l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de Barcelona. Durant la conferència s’explicarà més detalladament com funciona aquesta modalitat de transport i com es durà a terme la implementació arreu de Catalunya.

Estand de l’AMTU a la fira
Enguany l’AMTU participa a Municipàlia amb un estand propi, des d’on donarà a conèixer tots els projectes que està desenvolupant i informarà de tots els serveis que ofereix als ajuntaments catalans.

L’AMTU posa a disposició dels seus associats, així com de qualsevol entitat pública o privada, els seus coneixements tècnics i jurídics sobre tot allò que té a veure amb l’àmbit de la mobilitat i el transport públic. El catàleg de serveis de l’AMTU és molt ampli: plans de millora del transport públic, assessorament tècnic i jurídic, gestió del transport a demanda i transport flexible, gestió de títols de transport (T-16 i T-verda), cursos i jornades formatives, programes educatius per a joves i gent gran, o l’edició de la revista MobiliCat, entre d’altres.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i de les seves infraestructures. Actualment, ja suma 108 entitats associades: 104 ajuntaments i 4 consells comarcals, amb una població representada de més de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.