logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'AMTU expressa el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i insta al Govern espanyol a obrir un procés de diàleg i negociació. Llegeix el comunicat sencer.

Granollers, 15 d’octubre de 2019

En relació a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem espanyol als líders cívics i polítics independentistes, feta pública ahir, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, que representa la veu de més de 100 entitats locals de Catalunya, vol manifestar:

-El seu més ferm rebuig a aquesta sentència que considera del tot injusta i desproporcionada, ja que no s’ajusta als fets que es van produir ni el primer d’octubre ni el 20 de setembre de 2017.

-El conflicte entre Catalunya i Espanya mai s’hagués hagut de judicialitzar. Aquest és un conflicte polític i, com a tal, requereix una solució política. La presó no és ni serà mai la solució.

-És impossible que Catalunya recuperi un clima de normalitat política i institucional mentre tingui a la presó líders polítics i socials, que representen a la majoria del país.

-La millor manera de resoldre aquest conflicte és per la via del diàleg. Més enllà de les diferències cal retornar la política a l’espai polític. No és i no serà un camí fàcil, però és la millor opció. Per això, instem al Govern espanyol a reconèixer la situació i a que acordi obrir un procés de diàleg i negociació amb el Govern català.

-Finalment, volem expressar el nostre suport i solidaritat amb les famílies i amics de les persones condemnades, que no mereixen viure aquesta injustícia.