logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La Setmana se celebra del 16 al 22 de setembre, i arreu s'organitzen més de 700 activitats. L’AMTU forma part de la Comissió Institucional que organitza aquest esdeveniment.

56 municipis pertanyents a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), s’han adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat 2019, que se celebra del 16 al 22 de setembre, i que enguany té com a lema “Camina amb nosaltres”.

L’AMTU, associació que agrupa 106 entitats de Catalunya – 102 ajuntaments i 4 consells comarcals- forma part de la Comissió Institucional de la Setmana Europea de la Mobilitat a Catalunya. Com a associació que advoca per una mobilitat sostenible i aposta per modes de transport que redueixin l’impacte negatiu en el medi ambient, l’AMTU fomenta entre els seus associats la participació activa en esdeveniments com la Setmana Europea de la Mobilitat.   1837 TS SEM 2019 BANNER WEB TRAM680x400 1 CAT

Arreu de Catalunya, s’organitzen més de 700 activitats , ja sigui pedalades, caminades, etc. Les activitats que organitza cada municipi es poden consultar a: https://bit.ly/2lAg3sYhttps://

La Setmana Europea de la Mobilitat promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
• Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.