logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Aquest passat mes de juny l'AMTU va rebre 2.012 peticions de transport a demanda, enfront de les 145 del juny de 2018. Actualment l'AMTU gestiona el TAD de 12 municipis 

Granollers, 26 de juliol de 2019

L’AMTU ha incrementat exponencialment en l’últim any el volum de sol·licituds de transport a la demanda (TAD) gestionats des de la seva Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a Granollers. Així ho indiquen les dades de tancament del passat mes de juny, mes en què l’AMTU ha gestionat un total de 2.012 sol·licituds de TAD, enfront de les 145 sol·licituds que va gestionar al mes de juny de 2018. Aquestes dades suposen un increment del 1.287,6% del volum de sol·licituds de TAD gestionades mensualment per l’AMTU.

L’increment és degut a que el nombre de municipis que han confiat en l’AMTU per gestionar el seu servei de transport a la demanda, ha augmentat considerablement en l’últim any. En aquest sentit, l’AMTU ha passat de gestionar el TAD de 5 municipis (juny 2018), a gestionar actualment el servei de TAD de 12 municipis catalans: Pineda de Mar, Santa Maria de Palautordera, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Santa Susanna, La Bisbal del Penedès, Sant Pere de Ribes, Alella, Mediona, Vilanova del Vallès i l’Ametlla del Vallès. Això ha fet incrementar tant el nombre de sol·licituds mensuals com també les diàries, que han passat d’una mitjana de 7 (juny 2018) a 106 (juny 2019).  

Grafica TAD 002

L’AMTU, líder en la implantació del TAD

El president de l’AMTU, Jordi Xena, afirma que “aquestes dades indiquen que l’AMTU s’ha convertit en el referent de la gestió del transport a la demanda a Catalunya”, essent l’entitat que gestiona un major nombre de serveis d’aquesta modalitat de transport.

Va ser a l’any 2016 quan l’AMTU va posar en funcionament, a Pineda de Mar, el primer servei de transport a la demanda. Des d’aleshores, el nombre de serveis TAD gestionats per l’AMTU s’han anat incrementant any rere any, però ha estat a partir de 2018 quan ha agafat un gran impuls, al passar dels 5 TADS inicials a 8 a l’acabar l’any, i fins arribar als 12 actuals.

Actualment, l’AMTU està treballant en la creació d’una aplicació mòbil per gestionar el servei TAD dels municipis catalans, que permetrà evolucionar del Transport a Demanda al Transport Flexible. L’AMTU preveu que l’app estigui finalitzada a final d’aquest any 2019.