logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Gairebé 7,3 milions aniran destinats a millores en la xarxa de transport públic urbà i interurbà de les entitats associades a l’AMTU, i 1,5 milions seran per al transport flexible 

Granollers, 23 de maig de 2019.- El Consell d’Administració de l’ATM ha aprovat renovar, un any més, el conveni de col·laboració que aquesta entitat manté amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) des de l’any 2006. Aquest cinquè conveni, que se signarà en els propers dies, té com a objectiu continuar amb la millora del transport públic col·lectiu urbà i interurbà dels municipis associats a l’AMTU que pertanyen a l’àmbit del sistema tarifari integrat (STI) de l’àrea de Barcelona.

foto bona nota de premsaUn dels principals objectius de l’AMTU és assolir un finançament estable per als municipis associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics. És en aquest marc que s’estableix aquest acord de col·laboració, que fixa una aportació anual de 7.267.653,77€ a l’AMTU i que anirà destinada a les actuacions de millora del transport públic col·lectiu urbà i interurbà realitzades per l’AMTU i pels seus municipis de l’STI de l’àrea de Barcelona.

Impuls al Transport Flexible
Així mateix, el present conveni també preveu destinar 1.565.297,91 euros per tal que l’AMTU, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM, continuï amb el desplegament del transport flexible i a la demanda a Catalunya.

El Transport Flexible és una nova modalitat de transport públic, on l’oferta s’adapta a la demanda real existent, ja que no hi ha línies preestablertes, ni horaris ni parades fixes, sinó que el servei funciona d’acord amb els serveis realment sol·licitats, els quals poden ser prestats pels mateixos operadors actuals, o en xarxa amb altres tipologies de transport.


De fet, l’AMTU porta des de 2016, en què va implementar el Transport a Demanda a Pineda de Mar, liderant la gestió d’aquesta modalitat de transport. Fins ara, ja ha gestionat la implementació del transport a demanda de 16 municipis catalans.

El president de l’AMTU, Jordi Xena, ha explicat que “d’aquí a final d’any, a més d’anar sumant municipis que incorporin el taxi a demanda dins el sistema de transport urbà, també començarem a fer proves pilot de Transport Flexible mitjançant una app”. L’AMTU preveu començar a fer les primeres proves pilot la propera tardor, i que al gener de 2020 ja estigui disponible l’aplicació, que s’anomenarà FlexiTransport.

Així mateix, l’AMTU també ha engegat la creació del Consorci Local de la Mobilitat, que serà l’entitat a través de la qual es durà a terme la implantació del transport flexible a tot Catalunya.

L’AMTU
L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 106 entitats associades d’arreu de Catalunya: 101 municipis, 1 Entitat Municipal Descentralitzada, i 4 consells comarcals, amb una població representada de més de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.