logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El  Premi a la Innovació s’atorga a Thigis Serveis Ambientals i el Premi a la  Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible és per a Som Mobilitat  

Caldes de Montbui, 10 d’abril de 2019.- Aquesta nit s’ha celebrat, a l’Hotel Termes Victòria de Caldes de Montbui, la Nit dels Premis MobiliCat, que reconeix les millors iniciatives en l’àmbit de la mobilitat a Catalunya. El Premi a la Innovació s’ha atorgat a Thigis Serveis Ambientals, pel projecte AtmOOs; i el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible se l’ha emportat Som Mobilitat. Així mateix, enguany s’han lliurat dos Premis d’Honor: l’un per a Jordi Follia, que des de l’any 2000 fins al 2012 va ser director general de carreteres; i l’altre, per a Francesc Sagalés, president de l’empresa de transports de viatgers Sagalés, una de les més antigues de Catalunya.

Els Premis MobiliCat són atorgats per la revista MobiliCat, editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l’ATM, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Tal i com va explicar el president de l'AMTU, Jordi Xena, "en aquesta segona edició dels Premis MobiliCat s'han presentat 11 candidatures i creiem que ja s'han consolidat com els guardons de màxim reconeixement del sector a Catalunya". Xena també ha volgut "felicitar a tots les persones, entitats i empreses que opten a aquests premis, ja que fan possible, amb el seu esforç, dedicació i iniciativa, una mobilitat més sostenible innovadora al nostre país".  Foto Premiats 2019

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lliurat el Premi d’Honor a l’empresari Francesc Sagalés, per tota una vida al capdavant d’una de les principals empreses de transports de viatgers a Catalunya, amb més de 375 anys d’història, i per la seva dedicació i entrega absoluta al sector del transport de viatgers. Al llarg dels anys, Francesc Sagalés ha fet créixer l’empresa, que té la seva seu a Caldes de Montbui, fins a convertir-la en una de les principals empreses familiars catalanes de transport de viatgers. En el seu parlament Francesc Sagalés ha recordat que "la meva relació amb el transport va començar quan només era un nen", i ha demanat a les administracions que s'impliquin per fer el pas a la mobilitat elèctrica, ja que segons ha dit, "és molt important que ens puguem electrificar", i també ha parlat sobre la importància de reduir la contaminació. "A més de ser eficients amb el transport, també hem de ser nets", ha dit.

En aquest mateix sentit s'ha expressat també el conseller Damià Calvet quan ha afirmat que "la mobilitat la volem cada vegada més sostenible i per això volem que cada vegada hi hagi més transport públic", i s'ha mostrat convençut que "des de l'administració hem de crear les condicions perquè això sigui possible, i de fet ja ho estem fent".

El segon Premi d’Honor ha servit per fer un homenatge a Jordi Follia, una de les persones que més ha contribuït a millorar la mobilitat i les infraestructures al nostre país, i que malauradament va morir el passat mes de desembre. El seu fill, Arnau Follia, ha recollit el premi del seu pare també de mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Durant l’acte, Josep Maria Fortuny, una de les persones que més estretament va treballar amb Jordi Follia durant la seva etapa a la Generalitat de Catalunya, ha llegit unes paraules en record seu. El conseller de Territori també ha lloat la figura "de servirdor públic incansable de qui va exercir de director general de Carreteres durant 12 anys".

Així mateix, el president de l’AMTU, Jordi Xena, ha lliurat el Premi a la Innovació a Thigis Serveis Ambientals pel seu projecte AtmOOs, una plataforma digital dissenyada per guiar als usuaris en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica. AtmOOs involucra els usuaris en la cerca de solucions i aprofita la seva participació per generar dades empíriques que ajudin a millorar la gestió de la mobilitat.

I, finalment, l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha lliurat el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible a Som Mobilitat, la cooperativa per a una mobilitat sostenible. Aquest és un servei de mobilitat elèctrica compartida i amb renovables on, a través del mòbil, les persones sòcies poden llogar i compartir vehicles elèctrics de la cooperativa o dels mateixos socis. Actualment Som Mobilitat dona servei de cotxe elèctric compartit a 9 municipis: Mataró, Barcelona, Rubí, Castellbisbal, Santa Perpètua de Mogoda, Vic, Olot, Amposta i Granollers.

Revista MobiliCat
MobiliCAT és la revista que impulsa i edita l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà amb la col·laboració de l’ATM, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), amb l’objectiu d’aprofundir en les novetats, avenços tecnològics, notícies i opinions sobre la mobilitat i el transport públic. És l’única revista d’aquest àmbit que es publica íntegrament en català, i té la voluntat de ser la publicació de referència per als tècnics, regidors de mobilitat, empreses i agents implicats en la gestió de la mobilitat arreu de Catalunya.