logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

 El Papiol, 11 de febrer de 2019

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha participat, del 8 al 10 de febrer, a la primera Fira de la Mobilitat Sostenible (FIMOB), que s’ha celebrat al Papiol. L’AMTU ha estat present en aquesta fira amb un estand propi, des d’on ha donat a conèixer alguns dels seus projectes com l’ÈRICA, la primera Gira Catalana del Bus Autònom. En el transcurs d’aquesta fira, també ha promocionat La Jornada Catalana de la Mobilitat, que aquest any tindrà lloc el 10 i 11 d’abril a Caldes de Montbui i precisament se centrarà en el Transport Flexible, un sistema de transport en el qual l’AMTU ja està treballant per poder implementar a tot Catalunya.  20190208 FiraPapiol01 R

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de l’alcalde del Papiol, Jordi Bou, i del primer tinent d’alcalde, Joan Borràs, van visitar l’estand de l’AMTU, durant l’acte d’inauguració. El conseller va saludar el director general de l’AMTU, Joan Prat, i el responsable d’Estudis i Projectes, Carles Labraña, i ens va confirmar la seva presència en l’acte de lliurament dels Premis MobiliCat, que tindrà lloc el 10 d’abril a l’Hotel Terme Victòria de Caldes de Montbui.

Taula d’Energia i Sostenibilitat
Prèviament, durant el matí, el director general de l’AMTU, Joan Prat, va participar a la Convenció Nacional d’Alcaldes, concretament en la sessió sobre Energia i Sostenbilitat, conduïda per Lluís Recoder, i on també hi participaven Valentí Junyent, alcalde de Manresa, i Joan Josep Escobar, de l’Institut Català de l’Energia.

Joan Prat va explicar que l’AMTU està treballant en el llançament de la tecnologia que permetrà implementar el Transport Flexible a Catalunya, i va afirmar que “el Transport Flexible permet avançar cap a un model on l'oferta de transport públic s'adapta a la demanda”. Així mateix, també va dir que "en pocs anys la mobilitat experimentarà una gran revolució gràcies als vehicles autònoms".