logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

En els últims dos anys, l’AMTU s'ha convertit en el referent d'aquest tipus de servei a Catalunya, gestionant el TAD d'onze municipis, amb una oferta de 15.000 viatges anuals. 

Granollers, 18 de febrer de 2019

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) s’encarrega a partir d’avui de gestionar el funcionament del Servei de Transport a Demanda (TAD) a Alella. L’AMTU és, de fet, l’entitat que està liderant la implantació del Transport a Demanda a Catalunya, ja que en els últims dos anys s’ha encarregat de la gestió d’11 TAD’s a Catalunya, amb una oferta de més de 15.000 viatges anuals.

El servei de Transport a Demanda a Alella facilita la connexió de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi amb el centre urbà, especialment amb els principals serveis com són l’Ajuntament, el consultori local, el Jutjat de Pau, el tanatori, la policia o el complex esportiu municipal. De fet, el servei es realitza amb origen o destinació a una d’aquestes parades.    TAD Alella (cedida ajuntament)

L’Ajuntament d’Alella va iniciar aquest servei al 2010, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i accessibilitat als serveis bàsics de tots els veïns del municipi. A partir d’ara, l’AMTU assumeix la seva gestió i, per tant, els usuaris que vulguin sol·licitar el servei hauran de fer la reserva trucant prèviament al telèfon 900 69 65 66. La reserva s’ha de fer el dia abans, entre les 7h i les 20h, indicant l’origen i la de destinació, l’horari, i les persones que utilitzaran el servei. El TAD és un servei de transport públic compartit, de manera que si hi ha diversos usuaris que han de fer una mateixa ruta en un mateix horari, comparteixen el transport. Una vegada s’ha completat la gestió, l’AMTU informa a l’usuari que la reserva ja és efectiva.

El servei de TAD el duen a terme els taxis del municipi. L’Ajuntament d’Alella es fa càrrec d’una part del cost del servei, de manera que, per al ciutadà, el transport té un cost de només 2 euros.

El transport a demanda, a Catalunya
El Transport a Demanda (TAD) és un servei assimilat a transport públic que dona resposta principalment a les necessitats d’aquells municipis amb poca densitat de població o amb zones molt disseminades i allunyades del nucli urbà en les quals hi ha poca demanda, cosa que fa inviable la implantació d’un servei de transport públic urbà tradicional. En aquests casos, l’existència d’un transport a la demanda garanteix que tots els ciutadans del municipi tinguin accés als serveis i equipaments bàsics de la seva ciutat mitjançant un servei de TAD facilitat pel seu ajuntament (foto cedida per Ajuntament d'Alella)

Des de l’any 2016 , en què va posar en funcionament a Pineda de Mar el primer servei de transport a demanda, l’AMTU s’ha convertit el referent de la gestió d’aquest tipus de servei a Catalunya, gestionant el TAD d’11 municipis: Pineda de Mar, Sant Esteve de Sesrovires, Santa Maria de Palautordera, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, La Bisbal del Penedès, Sant Pere de Ribes i ara Alella.

Actualment, l’AMTU està treballant en la creació d’una aplicació mòbil que permetrà evolucionar del Transport a Demanda (TAD) al Transport Flexible. L’AMTU preveu que l’app estigui finalitzada a final d’aquest any.