logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Barcelona, 29 de novembre de 2018

El director general de l’AMTU, Joan Prat, ha participat al I Fòrum del Vehicle Autònom celebrat ahir al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona. Prat ha explicat en aquest fòrum l’experiència de l’ÈRICA, la Gira Catalana del Bus Autònom, que l’AMTU ha realitzat durant els mesos de setembre i octubre en vuit municipis catalans. Aquesta gira ha permès que, per primera vegada, circulés un bus sense conductor a Catalunya.  JPrat forumvehicleautònom

Els bons resultats de la gira ÈRICA, amb més de 15.000 viatgers transportats i gairebé 900 quilòmetres recorreguts, avalen l’èxit d’aquest projecte pioner a Catalunya. Joan Prat ha explicat que “el bus autònom serà una peça clau en el desenvolupament del Transport Flexible”, i ha afirmat que “cap al 2020 ja podríem començar a veure els primers busos autònoms a Catalunya, circulant com a busos llançadores”.

La intervenció del director general de l’AMTU s’emmarcava dins el bloc dedicat a donar la visió de les administracions públiques sobre l'arribada dels vehicles autònoms. En aquest bloc també hi ha participat Josep M. Vall, president del CIAC, Xavier Flores, director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, i Susi López, directora del Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa.

El I Fòrum del Vehicle Autònom tenia com a objectiu analitzar els canvis que aniran apareixent en la implantació del Vehicle Autònom des d'una visió 360º, és a dir, no tant sols els canvis a nivell de l'enginyeria sinó també pel que fa a altres disciplines com el dret, la filosofia, la societat, etc. En aquest sentit, el fòrum ha tractat sobre quin és l'estat de l'art de la tecnologia, els canvis que caldrà realitzar a nivell legal i jurídic, així com la visió de les Administracions Públiques i les estratègies de futur dels fabricants d'automòbils.