logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Granollers, 19 de juliol de 2018

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha assessorat l’Ajuntament de Pineda de Mar en la nova implantació de les zones verda i blava en aquest municipi. Concretament, l’AMTU ha elaborat els estudis de viabilitat d’ambdues zones i també ha realitzat l’informe que ha justificat la creació de la nova societat municipal que les gestionarà: VIA A PUNT S.L.

L’AMTU és una associació formada per 100 entitats (97 municipis i 3 consells comarcals), entre les quals hi ha l’Ajuntament de Pineda de Mar, i un dels seus principals objectius és treballar per la millora de la mobilitat i el transport públic d’arreu de Catalunya. Entre els serveis que l’AMTU ofereix als seus associats, hi ha el de donar-los assessorament tècnic en matèria de mobilitat.

És per això que, quan l’Ajuntament de Pineda de Mar ha volgut fer una nova regulació de les places d’aparcament al municipi, ha sol·licitat a l’AMTU que col·labori amb l’ajuntament en la posada en marxa d’aquestes zones.

Arran dels estudis elaborats per l’AMTU, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha posat en marxa dos tipus de zones verdes: una, de temporal, que només estarà vigent els tres mesos d’estiu; i una altra, permanent tot l’any.  Pel que fa a la zona blava, es mantindrà als mateixos carrers que fins ara, però, tal i com ha aconsellat l'AMTU, serà més econòmica per als residents que per als no residents. Els establiments comercials i de restauració també tindran un bonus de descompte.

A més, l’AMTU també ha col·laborat amb l’Ajuntament de Pineda de Mar en la implantació de zona blava durant tot l’any en el pàrquing de la Mina, i la implantació de zona blava temporal – de l’1 de maig al 31 d’octubre– al pàrquing del carrer Tribala, a més de realitzar els projectes executius. 

Via a Punt, nova empresa municipal

A proposta de l’AMTU, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha creat Via a Punt S.L.,  una societat mercantil de titularitat íntegrament municipal pensada per gestionar el servei de mobilitat del municipi, com el de la zona blava. La previsió és que el nou servei municipal de mobilitat comenci a funcional el 2018 amb el sistema de gestió directa. L'Ajuntament recolza la seva decisió en un estudi encarregat a l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) que indica que aquesta fórmula és la "més sostenible i eficient" possible. A Pineda de Mar, la zona blava estava externalitzada des de 1996 a través d'una concessió.