logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Vilanova i la Geltrú, 11 de juliol de 2018

El director general de l’AMTU, Joan Prat, ha participat en la jornada sobre “Solucions d’informació i mobilitat intel·ligent per afavorir la formació professional al Penedès”, que ha tingut lloc aquest matí a Vilanova i la Geltrú. En la seva intervenció, Prat ha explicat que l’AMTU aposta pel FlexiTransport, un mode transport on l’usuari no ha d’estar subjecte a horaris ni parades fixes, ja que aquestes s’adapten a les necessitats de cadascun dels sol·licitants. “El FlexiTransport permetria que els estudiants de Formació Professional del Penedès tinguessin un transport públic adaptat a les seves necessitats”. Comissió Formació Alt Penedès 20180712 web

Actualment, els estudiants de Formació Professional del Penedès fan servir majoritàriament el vehicle privat perquè no hi ha una línia de transport públic competitiva que els connecti amb els centres de formació. Joan Prat afirma que “igual que els estudiants d'educació obligatòria tenen el transport garantit, i les universitats també estan ben connectades, s’ha de buscar la manera que els que fan Formació Professional tinguin una millor oferta de transport públic”.

En aquest sentit, el director general de l’AMTU considera que el FlexiTransport és una molt bona solució, perquè “és un tipus de transport que funciona a demanda de l’usuari, per la qual cosa els estudiants tindrien garantit el transport sempre que el necessitessin i de ben segur que influiria en augmentar la demanda d'ofertes formatives específiques, que només s'ofereixen en algun municipi del Penedès. No cal tenir centres de formació que ofereixin els mateixos estudis en molts llocs, sinó que el que cal és que cada centre s'especialitzi en els camps que correspongui i es faciliti la mobilitat perquè els estudiants puguin desplaçar-s'hi sense problemes".

El FlexiTransport és, de fet, una evolució del sistema de Transport a la Demanda (TAD), que l’AMTU ja està gestinoant actualment de manera centralitzada en diversos municipis de Catalunya, com Pineda de Mar, Sant Esteve Sesrovires, Santa Maria de Palautordera o Sant Andreu de Llavaneres. 

L’AMTU està treballant per implantar els seveis de transport flexible arreu de Catalunya i, de fet, la seva voluntat és la de convertir-se en el centre de gestió d'aquests serveis.