logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els guanyadors del concurs són dos alumnes de l'escola Jaume Viladoms i una alumna del Gaudí, tots ells de Sabadell. L'objectiu del concurs és crear un cartell per promocionar la T-16 

Granollers, 25 de juny de 2018     

Gloria Johana i Martí Forch, dos alumnes de l’escola Jaume Viladoms de Sabadell, han guanyat, respectivament, el primer i tercer premis del concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”, organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Així mateix, Marina Viñas, una alumna de l’escola Gaudí, també de Sabadell, ha guanyat el segon premi d’aquest concurs, que està obert a les escoles de primària d’aquells municipis que estan integrats al Sistema Tarifari Integrat (STI) de Barcelona. Concurs T16 2018

El president de l’AMTU, Jordi Xena, i el director general, Joan Prat, acompanyat del regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavier Guerrero, i del president de TUS, Francesc López, han lliurat aquesta setmana els premis del concurs. El primer premi consisteix en una bicicleta elèctrica, valorada en uns 1.000€. El segon premi és un cap de setmana amb la família a Port Ainé, i el tercer premi consisteix en una excursió d’un dia en família amb el Tren dels Llacs. 

A més, gràcies a haver guanyat el primer premi d’aquest concurs, l’escola de la Gloria Johana també podrà realitzar gratuïtament una de les activitats del Tren de l’Ensenyament, que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’objectiu d’aquest programa és acostar els més joves al món del ferrocarril, en tots els seus vessants, per sensibilitzar i formar-los en el coneixement, el funcionament i la gestió del transport sostenible, de la mobilitat i del respecte per l’entorn en el qual vivim.

Els assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada al Campus Motor Anoia, van votar el passat 7 de juny, la classificació dels tres dibuixos que havien arribat quedat finalistes. El dibuix realitzat per Gloria Johana va ésser el més votat. En l’acte de proclamació dels resultats hi van ser presents Albert Grau, tutor de 6è de primària de l’escola Jaume Viladoms, i Esther Porta, tutora de 6è de primària de l’escola Gaudí.  

El dibuix guanyador s'imprimirà en format pòster i es distribuirà a les més de 800 escoles de primària de l’àmbit de l’ATM de Barcelona. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies.

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes d'entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. És vàlid fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys, i només té un cost inicial d'emissió de 35 €. La renovació de la targeta es realitza sense cost i de manera automàtica fins a la seva validesa.

Sobre l’AMTU      

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 100 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 97 municipis i 3 Consells Comarcals (Alt Penedès, Baix Llobregat i Anoia), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.   

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, la sol·licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.

A més, actualment l’AMTU també gestiona la T-verda, un títol de transport de recent creació que permet viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre durant els tres anys de vigència de la targeta.

Concurs T16 2018 02