logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La revista MobiliCat entrega els seus guardons: Premi d'Honor per a Jaume Barceló; Premi d'Innovació per a l'apliació Counterest, i el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible per a l'Ajuntament de Sant Cugat. 

 

Castellolí, 7 de juny de 2018

Ahir a la nit es va celebrar, per primer cop, la Nit dels Premis MobiliCat -organitzada per la revista MobiliCat que edita l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU)-, on es van lliurar els guardons en reconeixement a les millors iniciatives en l’àmbit de la mobilitat a Catalunya en presència de la Hble. Sra. Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement, el Sr. Ricard Font, secretari d’infraestructures i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Il·lm Sr. Marc Castells, vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, i altres personalitats del mon local.   PremisMobiliCat18

El Premi d’Honor dels Premis MobliCat, lliurat per l’Hble. Sra. Àngels Chacón, s’ha atorgat al Sr. Jaume Barceló en reconeixement a la seva trajectòria en la recerca de l’optimització per a problemes en el transport i la seva contribució al desenvolupament de models de simulació de trànsit. La Consellera, durant el seu primer acte oficial, ha recordat que “creiem en el territori i en els nostres actius, treballarem per millorar la competitivitat de les empreses, per la integració territorial i sectorial del nostre teixit productiu i, en aquest entorn de col·laboració público-privada, l’únic que ens queda és seguir treballant per que futur ha de ser nostre”.

El Premi a la Innovació en Mobilitat ha estat atorgat a l’aplicació Counterest, pel projecte “Passenger analítics” dedicat al comptatge avançat de passatgers. Oriol Tort, CEO de Counterest, ha recollit el premi entregat per l’Il·lm Sr. Jordi Xena, president de l’AMTU, i l’Il·lm. Sr. Marc Castells.

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha estat premiat per presentar la millor iniciativa en Mobilitat Sostenible pel projecte de Promoció de la Mobilitat sostenible al municipi. Durant el lliurament del guardó, entregat per R. Font, secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Cristina Paraira, tinenta d’alcaldia d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat ciutadana de l’Ajuntament de Sant Cugat, ha manifestat que “aquest premi encoratja a continuar treballant per millorar la qualitat de l’aire”.

Entre les candidatures presentades en aquesta 1a edició dels Premis MobiliCat, hi ha ajuntaments de municipis catalans, operadors de transport i entitats del sector tecnològic, automoció, serveis i d’altres sectors vinculats a la mobilitat, que han liderat projectes per la millora de la mobilitat durant l’any 2017 o principis de 2018. El Jurat -format per representants de les diferents administracions catalanes de l’àmbit del transport públic i agents implicats en la mobilitat a Catalunya-, es va reunir el passat 1 de juny per atorgar un total de 3 guardons, un per categoria: Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible, Premi a la Innovació en Mobilitat i Premi d’Honor a la trajectòria professional destacada.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc en el marc de la catorzena edició de la Jornada de la Mobilitat, durant el sopar de gala servit pel restaurant Somiatruites, a càrrec del xef igualadí David Andrés -també actual cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona-, i considerat un dels millors 100 restaurants de Catalunya.

Més informació sobre MobiliCat
La revista MobiliCAT, editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l’ATM i la Generalitat de Catalunya, té la voluntat d’aprofundir en les novetats, avenços tecnològics, notícies i opinions sobre la mobilitat i el transport públic. Amb una tirada de 3.100 exemplars, MobiliCat és la revista de referència per als tècnics, regidors de mobilitat, empreses i agents implicats en la gestió de la mobilitat arreu de Catalunya.
Més informació a www.mobiliCat.cat
Més informació sobre l’AMTU
L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per a la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 99 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 99 municipis i 2 Consells Comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.