logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Berlín, 8 de maig de 2018

El director general de l'AMTU, Joan Prat, ha participat avui a la primera reunió presencial del projecte europeu HiReach Take Group, que ha tingut lloc a Berlín. L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar solucions innovadores de gran abast per al transport públic per fer front als dèficits d'oferta.  La reunió s'ha celebrat a Technische Universität Berlin.HiReach and TuG web

HiReach és un projecte d’Innovació i Recerca de 3 anys de durada, des de 2017 a 2020, finançat per Horitzon 2020. El projecte s’emmarca en el tema de “millora de l’accessibilitat, mobilitat inclusiva i equitat: noves eines i models de negoci per al transport públic en àrees prioritzades”.

HiReach es basa en el potencial d'agrupar i barrejar sol·licituds i necessitats disperses, especials i no coordinades per a viatges de diferents grups d'usuaris vulnerables per tal d'afavorir la mobilitat inclusiva i participativa en comptes de la mobilitat exclusiva / especial i geogràfica limitada.

Els grups d'usuaris vulnerables de HiReach inclouen:
• Persones amb mobilitat reduïda temporal o permanent
• Nens i joves
• Persones de la tercera edat
• Dones
• Immigrants i minories ètniques
• Persones amb ingressos baixos i aturats
• Persones que viuen en zones rurals i desfavorables

Al combinar diferents atributs dels conceptes de transport disponibles i les iniciatives de baix abast amb nous esquemes operatius i aplicacions informàtiques, HiReach explorarà models de negoci viables per a serveis de mobilitat reduïts, modulars i fàcilment replicables (per exemple, serveis de transport comunitari, muntatge de cotxes, etc.) que es poden proporcionar a preus assequibles i / o amb subvencions mínimes.

HiReach fomenta els processos d'innovació social mitjançant una anàlisi en profunditat de les capacitats i actituds dels diferents grups socials i la seva participació directa com a usuaris col·laboradors i copropietaris de les solucions proposades.

La seva participació es posarà en relació amb el mecanisme HiReach per explorar, generar i provar noves solucions basades en conceptes creatius d'iniciatives i emprenedors innovadors. Per assegurar la viabilitat i l'ampliació de nous models de negoci, HiReach proporcionarà eines de codi obert, orientació i suport als desenvolupadors, així com tests per a noves solucions de mobilitat inclusiva preparades conjuntament per startups, responsables polítics i comunitats locals.