logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Gràcies a la T-verda, Núria Gonzàlez i M. Àngeles Lara tindran transport públic gratuït i il·limitat per les 6 zones de l'ATM durant tres anys 

Caldes de Montbui, 11 de maig de 2018

L’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé i el director general de l’AMTU, Joan Prat, han lliurat avui la T-verda a les dues primeres sol·licitants d’aquest municipi.lliurament tverda1 110518 Large

Amb aquest títol de transport, Núria Gonzàlez Fernández i M. Ángeles Lara Fajardo
podran viatjar gratuïtament i de forma il·limitada en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia) i dins de tot l’àmbit tarifari integrat de l’ATM de Barcelona (6 zones), durant un període de 3 anys. A canvi, les sol·licitant han hagut de donar de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental i assolir el compromís de no adquirir-ne cap altre durant els propers tres anys.

L’AMTU és l’encarregada de gestionar i tramitar, per encàrrec de l’ATM, la nova targeta T-verda per als usuaris de les corones 2 a la 6 (excepte els 18 municipis de la corona 2 que corresponen a l’AMB) i, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, l’ATM i el ajuntaments associats han promogut aquesta iniciativa.

Cada vegada son més els que participen d’aquesta iniciativa pel transport sostenible i, des de que es va posar en marxa, l’AMTU ja ha tramitat més d’un centenar de targetes T-verda, principalment de les comarques de l’Alt Penedès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Osona i Garraf.

Sol·licitud de la T-verda

La sol·licitud de la T-verda es pot fer a través del web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012, i no té cap cost d’emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de tres anys, cada any hi ha una renovació automàtica que tampoc té cap cost.

Per sol·licitar la T-verda cal ser major d'edat i estar empadronat en un dels municipis integrats dins l'àmbit tarifari de l'ATM de Barcelona. En el moment de la sol·licitud, s’ha d’acreditar que en els darrers sis mesos s’ha desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental i signar el compromís de no adquirir cap altre vehicle en els propers tres anys.

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:

• Turismes dièsel matriculats abans de l’any 2.006 (sense etiqueta DGT)
• Turismes de benzina o gas matriculats abans de l’any 2.000 (sense etiqueta DGT)
• Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l’any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de l’any 2.004.

Sobre l’AMTU

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 99 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 97 municipis i 2 Consells Comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

El president de l’AMTU és Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera. El vicepresident primer és Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon és Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

A més de la targeta T-verda, des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, la sol·licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.