logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'AMTU realitzarà un estudi sobre la viabilitat d'implementar un servei de transport urbà al municipi. A més, també donarà suport tècnic a l'ajuntament en matèria de mobilitat

Sant Pere de Ribes,  26 d’abril de 2018

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), han signat avui un conveni de col·laboració. A partir d’aquest conveni, l’AMTU donarà suport tècnic i d’assessorament en matèria de mobilitat a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i un dels objectius principals serà fer un estudi sobre la viabilitat d’implementar un servei de transport públic urbà al municipi.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el president de l’AMTU, Jordi Xena, han estat els encarregats de signar aquest conveni, acompanyats de Francisco Perona, regidor d’Urbanisme, Urbanitzacions i Règim Intern, Antonio Picón, Cap de la Policia Local, i Joan Prat, director general de l’AMTU.  Signatura AMTU web

L’alcaldessa ha explicat que “volem fer una anàlisi per veure quines possibilitats tenim de millora en el transport urbà del propi municipi. Ara en aquests moment no disposem de cap tipus d’oferta púbica en aquesta línia i nosaltres tenim un municipi certament complex amb dos pobles, separats per uns quilometres entre ells, però també urbanitzacions que queden fora de l’abast de la connexió amb transport públic”. Des de l’AMTU, el seu president, ha dit que uns dels seus objectius com a associació és “ajudar als nostres associats en tots aquells aspectes que facilitin la implantació i millora del transport públic i el transport urbà” i en el cas de Sant Pere de Ribes, adherit a l’AMTU, “nosaltres el que fem, des de la nostra perspectiva d’assessorament tècnic i d’experiència en d’altres llocs, és col·laborar en facilitar la implantació que ha de millorar a la mobilitat del municipi”.

L’estudi, que podria estar enllestit al setembre, ha de servir de base per posar en marxa un servei de transport urbà, el model del qual es determinarà un vegada obtingudes les dades i conclusions i tenint en compte les característiques de Sant Pere de Ribes.

Actualment, l’oferta de transport públic que hi ha a al municipi consisteix en 4 línies interurbanes. La configuració del municipi, amb l’existència de diverses urbanitzacions molt disseminades, provoca que hi hagi més de 3.000 habitants sense accés al transport públic. És per això que els ciutadans del municipi fa temps que reclamen la necessitat de tenir un servei de transport urbà. Ara, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha encarregat a l’AMTU que faci un estudi sobre la viabilitat d’implementar un servei de transport urbà, que avaluï el funcionament del servei actual de transport i quin model de gestió seria el més adequat, i a partir d’aquí es determinarà com es pot implantar un model de transport urbà més eficient.