logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb aquesta targeta, podrà viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys. Per sol·licitar-la, Núria Porras ha hagut de dona de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental

Vilanova i la Geltrú, 13 d’abril de 2018

El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, i el director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, van lliurar ahir a la tarda la T-verda a la primera sol·licitant d’aquest municipi: Núria Porras. Actualment ja hi ha cinc persones més, és a dir sis en total, que han demanat aquesta targeta a Vilanova i la Geltrú.     T verda Vilanova web

Amb aquest títol de transport, Núria Porras podrà viatjar gratuïtament i de forma il·limitada en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia) i dins de tot l’àmbit tarifari integrat de l’ATM de Barcelona (6 zones), durant un període de 3 anys. A canvi, la sol·licitant ha hagut de donar de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental i assolir el compromís de no adquirir-ne cap altre durant els propers tres anys.

L’AMTU és l’encarregada de gestionar i tramitar, per encàrrec de l’ATM, la nova targeta T-verda per als usuaris de les corones 2 a la 6 (excepte els 18 municipis de la corona 2 que corresponen a l’AMB) i, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, l’ATM i el ajuntaments associats han promogut aquesta iniciativa.

Joan Prat, director general de l'AMTU, explica que "aquesta targeta facilita que l’usuari conegui la xarxa de transport públic que tenim, que és molt bona i convé que la gent l’utilitzi, ja que d’aquesta manera millorem la qualitat de l’aire". En aquest sentit, Prat també destaca que "un dels objectius principals de la targeta, és anar eliminant de la circulació els vehicles més contaminants".

Cada vegada son més els que participen d’aquesta iniciativa pel transport sostenible i, des de que es va posar en marxa, l’AMTU ja ha tramitat més d’un centenar de targetes T-verda, principalment de les comarques de l’Alt Penedès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Osona i Garraf.

Sol·licitud de la T-verda

La sol·licitud de la T-verda es pot fer a través del web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012, i no té cap cost d’emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de tres anys, cada any hi ha una renovació automàtica que tampoc té cap cost.

Per sol·licitar la T-verda cal ser major d'edat i estar empadronat en un dels municipis integrats dins l'àmbit tarifari de l'ATM de Barcelona. En el moment de la sol·licitud, s’ha d’acreditar que en els darrers sis mesos s’ha desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental i signar el compromís de no adquirir cap altre vehicle en els propers tres anys.

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:
-Turismes dièsel matriculats abans de l’any 2.006 (sense etiqueta DGT)
-Turismes de benzina o gas matriculats abans de l’any 2.000 (sense etiqueta DGT)
-Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l’any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de l’any 2.004.