logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Granollers, 7 de febrer de 2018Visita Ajuntament Eliana 01 w

El director general de l’AMTU, Joan Prat, i el responsable d’Estudis i Projectes, Carles Labraña, han rebut avui la visita d’una delegació de l’Ajuntament d’Eliana (Camp de Túria, València), encapçalada pel seu alcalde, Salvador Torrent, acompanyat de Mercedes Berenguer, regidora i diputada provincial, i diversos tècnics municipals. El motiu de la visita era conèixer com, des de l’AMTU, implementem el transport a demanda, ara anomenat Flexitransport, a Catalunya, per tal d’estudiar la possibilitat de desenvolupar aquest tipus de servei a l’Eliana.

En una primera reunió, mantinguda a la seu de l’AMTU a Granollers, Joan Prat i Carles Labraña han exposat a l’Ajuntament d’Eliana els avantatges que suposa el transport a demanda, ja que és un tipus de servei en què els usuaris no estan subjectes a horaris i ubicació de parades, ja que aquestes desapareixen i els horaris s’adapten a les necessitats dels usuaris.

En base a un breu estudi realitzat per l’equip tècnic de l’AMTU, Carles Labraña ha exposat com es podria desenvolupar el servei de transport a la demanda al municipi d’Eliana. Si el comparem amb un servei de bus convencional (12 expedicions/dia, 1 cada hora), el transport a demanda doblaria el nombre d’expedicions i viatges realitzades al dia (de 12 a 24), reduint pràcticament a la meitat el cost anual. A més, també es reduiria considerablement el consum de gasoil (de 19.440 passaria a 5.168), així com el nombre de tones de CO2 emeses anualment, que passaria de 51 a 13.

L’AMTU gestiona actualment els serveis de transport a demanda a Pineda de Mar i Sant Esteves Sesrovires, i també està estudiant la implantació en diversos municipis de Catalunya. Des de la seva posada en marxa, i gestió per part de l’oficina de l’AMTU a Granollers, el transport a demanda a comportat una notable millora de la mobilitat per als ciutadans de Pineda i Sant Esteve Sesrovires.

L’AMTU

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 94 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 92 municipis i 2 Consells Comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

El president de l’AMTU és Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera. El vicepresident primer és Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon és Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, la sol·licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.

A més, actualment l’AMTU també gestiona la T-verda, un títol de transport de recent creació que permet viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre.