logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb aquesta targeta, la veïna de Martorell podrà viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys. A canvi, ha hagut de donar de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental  

Martorell, 31 de gener de 2018

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, han lliurat avui la primera targeta T-verda sol·licitada a Martorell, a Mònica López, veïna d’aquesta ciutat. López ha estat la primera sol·licitant de la T-verda a Martorell i també la primera a la comarca del Baix Llobregat Nord.     Lliurament T verda Martorell web2

Amb la T-verda, Mònica López podrà viatjar gratuïtament i de forma il·limitada en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia), dins de l’àmbit tarifari integrat de l’ATM de Barcelona (6 corones), durant un període de 3 anys. Per sol·licitar aquesta targeta, la Mònica només ha hagut de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar cap altre vehicle durant els tres anys de vigència de la targeta.

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és l’encarregada de gestionar i tramitar, per encàrrec de l’ATM, la T-verda per als usuaris de les corones 2 a la 6 (excepte els 18 municipis de la corona 2 que corresponen a l’AMB), i conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, l’ATM i el ajuntaments associats, han promogut aquesta iniciativa. Joan Prat, director general de l'AMTU, considera que "en aques país tenim una bona xarxa de transport públic i aquesta targeta precisament vol facilitar l'accés dels ciutadans al transport públic", alhora que també apunta que un altre dels objectius és "treure vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona".

Sol·licitud de la T-verda

La sol·licitud de la T-verda es pot fer a través del web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012, i no té cap cost d’emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de tres anys, hi haurà una renovació automàtica anual que tampoc té cap cost.

Per sol·licitar la T-verda cal ser major d'edat i estar empadronat dins l'àmbit de l'ATM de Barcelona. En el moment de la sol·licitud, s’ha d’acreditar que en els darrers sis mesos s’ha desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental i signar el compromís de no adquirir cap altre vehicle en els propers tres anys.

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:
-Turismes dièsel matriculats abans de l’any 2.006 (sense etiqueta DGT)
-Turismes de benzina o gas matriculats abans de l’any 2.000 (sense etiqueta DGT)
-Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l’any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de l’any 2.004.