logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb aquesta adhesió, l’AMTU ja suma 95 entitats: 93 municipis i 2 consells comarcals

Granollers, 29 de gener de 2018

L’Ajuntament de Roda de Ter, municipi de la comarca d’Osona, s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Amb aquesta adhesió, l’AMTU ja suma actualment un total de 95 entitats associades: 93 municipis i 2 consells comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat) , amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment. Vic, Sant Pere de Torelló, Calldetenes o Gurb són altres municipis de la mateixa comarca que ja hi estan adherits.

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és una associació d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part.

L’AMTU és membre del consorci de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona i actualment gestiona, per encàrrec d’aquesta entitat, el títol de transport T-16 de les corones 2,3,4,5 i 6, és a dir, fora de l’àmbit de la primera corona de Barcelona. La T-16 és un títol de transport que permet als nens i nenes entre els 4 i 16 anys utilitzar gratuïtament el transport públic dins la seva zona tarifària. Aquest títol només requereix un pagament inicial de 35 euros i, fins al 31 de desembre de l’any en què el nen o nena fa els 16 anys, no té límit d’utilització.   Roda de Ter

En el cas de Roda de Ter, la T-16 és vàlida per la zona 6F (Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Les Masies de Roda, Oristà, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tavèrnoles, Vic i Vilanova de Sau). Podeu consultar les zones tarifàries en el web www.amtu.cat. Aquesta targeta s’ha de validar a cada viatge i només la pot fer servir el nen o nena que en sigui el titular. La sol·licitud de la targeta es pot fer a través al telèfon 902 444 012 o del mateix web de l’AMTU.

Ajudes als plans de millora del transport públic
Gràcies al conveni que manté amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM, l’AMTU també gestiona un fons de millora que reben els ajuntaments del sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona adherits a l'associació- exceptuant els de la 1a corona-i que està destinat a la millora de les xarxes de transport públic dels municipis.

En aquest sentit, gràcies a formar part de l’AMTU, l’Ajuntament de Roda de Ter rebrà una ajuda econòmica per fer millores en el servei de transport públic del municipi.

Així mateix, l’AMTU posa a disposició dels seus associats, el seu equip tècnic i jurídic, format per tècnics superiors de mobilitat, per a tot allò que té a veure amb l’àmbit de la mobilitat i el transport públic. En aquest sentit, l’AMTU ofereix un servei de consultoria i suport a l’àrea de mobilitat de l’ajuntament, per realitzar auditories i propostes de millora, projectes de mobilitat, o implementació i gestió de nous serveis per a l’optimització del servei de transport urbà del municipi.

A més, l’AMTU també dona la possibilitat a l’Ajuntament de Roda de Ter de realitzar activitats de promoció del transport públic a les escoles, adreçades a nens i nenes de 12 i 13 anys, o cursos per viatjar segurs adreçats a la gent gran.

Així mateix, els municipis associats a l’AMTU també poden postular-se per organitzar La Jornada Catalana de Mobilitat, l’esdeveniment anual de referència a Catalunya en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic, i que en l’última edició va comptar amb uns 350 assistents.