logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'AMTU condemna rotundament els atacs directes als drets més fonamentals de la democràcia i a la sobirania de les institucions catalanes, escollides democràticament .....

Granollers, 8 de novembre de 2017

MANIFEST DE L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA MOBILITAT I EL TRANSPORT URBÀ EN CONTRA DE L’EMPRESONAMENT DELS MEMBRES DEL GOVERN CATALÀ, DE L’APLICACIÓ DE L’ARTICLE 155 DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA I A FAVOR DEL PLE AUTOGOVERN DE CATALUNYA

L’AMTU, com a entitat municipalista associativa i defensora dels drets dels ens locals de Catalunya, més enllà de l’objectiu específic dels serveis públics de transport, mobilitat i les seves infraestructures, condemna rotundament els atacs directes als drets més fonamentals de la democràcia i a la sobirania de les Institucions Catalanes, que han estat escollides democràticament per la ciutadania de Catalunya, i a la vista de l’empresonament dels membres del Govern legítim català, de les ingerències polítiques i jurídiques practicades pel govern i institucions espanyoles amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola i per la persecució dels seus líders socials.

L’aplicació de l’article 155, després de l’expressió democràtica del poble català el passat 1 d’octubre, vulnera de forma flagrant la llibertat del nostre poble, i les seves institucions, a decidir el futur de Catalunya.

Després dels resultats del Referèndum d’Autodeterminació, Catalunya ha exigit la proclamació i constitució del nostre país com a una República lliure i independent, dins del marc europeu, i amb total sobirania.

Aquest anhel històric ha esdevingut una crida instituïda de manera absolutament pacífica, cívica i democràtica, malgrat els atacs i les agressions patides per la nostra població durant la jornada de votació de l'1 d'octubre de 2017.

El govern espanyol no atén les vies de negociació i intermediació reclamades pel Govern de la Generalitat després del mandat ciutadà de l’1 d’octubre, tampoc als ponts de diàleg reclamats, i opten per la via de la repressió i la vulneració dels drets més fonamentals de la població i els seus representants.

Des de l’AMTU condemnem de forma enèrgica la persecució política i l’empresonament dels membres del Govern català i dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, els quals han actuat innegablement des de la responsabilitat i la voluntat de cohesió social, lliure i pacífica, en l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, un dret internacional reconegut per a tots els pobles del món.

La nostra associació reclama a la comunitat internacional, i especialment a la Unió Europea, que reconeguin el dret internacional a l'autodeterminació per a Catalunya i que facin tot el possible per poder fer seure en una taula de negociació a l'Estat espanyol i al Govern legítim de Catalunya, per tal d'arribar a una resolució del conflicte polític, fent servir els valors més fonamentals de la democràcia i de la Unió Europea, i respectant la voluntat sorgida per sufragi de la ciutadania de Catalunya.

És el moment d’unificar esforços, de treballar plegats en donar resposta ferma i serena als atacs provinents de l'Estat espanyol.

El món local, i la nostra associació, igual que fa reiterativament la societat civil, ha de situar-se al costat del Govern legítim en la defensa de la dignitat catalana. És el moment de dir prou a la intenció del govern espanyol i les seves institucions parlamentàries d’aplicar l’article 155 per silenciar les veus de tots aquells que reclamem atendre i respectar la voluntat d’un poble.

Des de l’AMTU manifestem la nostra contundent oposició a qualsevol intent de repressió i aniquilació de les Institucions i l’autogovern de Catalunya, situant-nos al costat del Govern de Catalunya, i de les seves famílies, dels governs locals, amb els seus alcaldes i alcaldesses al capdavant, i de les institucions parlamentàries, per exigir respecte, autodeterminació i coratge en les decisions a favor de la formació d’un país pròsper, socialment responsable i políticament independent.
Finalment, exigim la llibertat immediata dels presos polítics.