logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'AMTU condemna rotundament els atacs directes als drets més fonamentals de la democràcia i a la sobirania de les institucions catalanes, escollides democràticament .....

Granollers, 8 de novembre de 2017

MANIFEST DE L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA MOBILITAT I EL TRANSPORT URBÀ EN CONTRA DE L’EMPRESONAMENT DELS MEMBRES DEL GOVERN CATALÀ, DE L’APLICACIÓ DE L’ARTICLE 155 DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA I A FAVOR DEL PLE AUTOGOVERN DE CATALUNYA

L’AMTU, com a entitat municipalista associativa i defensora dels drets dels ens locals de Catalunya, més enllà de l’objectiu específic dels serveis públics de transport, mobilitat i les seves infraestructures, condemna rotundament els atacs directes als drets més fonamentals de la democràcia i a la sobirania de les Institucions Catalanes, que han estat escollides democràticament per la ciutadania de Catalunya, i a la vista de l’empresonament dels membres del Govern legítim català, de les ingerències polítiques i jurídiques practicades pel govern i institucions espanyoles amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola i per la persecució dels seus líders socials.

L’aplicació de l’article 155, després de l’expressió democràtica del poble català el passat 1 d’octubre, vulnera de forma flagrant la llibertat del nostre poble, i les seves institucions, a decidir el futur de Catalunya.

Després dels resultats del Referèndum d’Autodeterminació, Catalunya ha exigit la proclamació i constitució del nostre país com a una República lliure i independent, dins del marc europeu, i amb total sobirania.

Aquest anhel històric ha esdevingut una crida instituïda de manera absolutament pacífica, cívica i democràtica, malgrat els atacs i les agressions patides per la nostra població durant la jornada de votació de l'1 d'octubre de 2017.

El govern espanyol no atén les vies de negociació i intermediació reclamades pel Govern de la Generalitat després del mandat ciutadà de l’1 d’octubre, tampoc als ponts de diàleg reclamats, i opten per la via de la repressió i la vulneració dels drets més fonamentals de la població i els seus representants.

Des de l’AMTU condemnem de forma enèrgica la persecució política i l’empresonament dels membres del Govern català i dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, els quals han actuat innegablement des de la responsabilitat i la voluntat de cohesió social, lliure i pacífica, en l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, un dret internacional reconegut per a tots els pobles del món.

La nostra associació reclama a la comunitat internacional, i especialment a la Unió Europea, que reconeguin el dret internacional a l'autodeterminació per a Catalunya i que facin tot el possible per poder fer seure en una taula de negociació a l'Estat espanyol i al Govern legítim de Catalunya, per tal d'arribar a una resolució del conflicte polític, fent servir els valors més fonamentals de la democràcia i de la Unió Europea, i respectant la voluntat sorgida per sufragi de la ciutadania de Catalunya.

És el moment d’unificar esforços, de treballar plegats en donar resposta ferma i serena als atacs provinents de l'Estat espanyol.

El món local, i la nostra associació, igual que fa reiterativament la societat civil, ha de situar-se al costat del Govern legítim en la defensa de la dignitat catalana. És el moment de dir prou a la intenció del govern espanyol i les seves institucions parlamentàries d’aplicar l’article 155 per silenciar les veus de tots aquells que reclamem atendre i respectar la voluntat d’un poble.

Des de l’AMTU manifestem la nostra contundent oposició a qualsevol intent de repressió i aniquilació de les Institucions i l’autogovern de Catalunya, situant-nos al costat del Govern de Catalunya, i de les seves famílies, dels governs locals, amb els seus alcaldes i alcaldesses al capdavant, i de les institucions parlamentàries, per exigir respecte, autodeterminació i coratge en les decisions a favor de la formació d’un país pròsper, socialment responsable i políticament independent.
Finalment, exigim la llibertat immediata dels presos polítics.