logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Caldes de Montbui és el primer municipi que posa en marxa aquest projecte destinat a les famílies i també a l'àmbit educatiu, i que està disponible per a tots els ajuntaments

 15 de setembre de 2017

L’AMTU ha dissenyat enguany un programa d'activitats especialment pensat perquè els ajuntaments el desenvolupin durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Caldes de Montbui és el primer municipi que el posa en marxa, i des de l'AMTU s'espera que serveixi d'exemple perquè s'hi sumin altres poblacions catalanes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és augmentar la implicació de les famílies, les escoles, i d’altres estaments locals, com la Policia Local, per aconseguir que sigui un èxit.

Sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, la Setmana de la Mobilitat 2017 vol vetllar per una vida saludable i segura i alhora “reforçar el poder de la ciutadania per millorar l’aire que respirem”.      RP CALDES 2b 20170915 123916 002

El projecte posat en marxa per l'AMTU se suma a aquest lema, però també vol incidir amb contundència en la necessitat de millorar la seguretat vial. És per això que tota la campanya d’actuacions dissenyada incideix en el treball amb les escoles, perquè infants i famílies prenguin consciència de la importància de la mobilitat segura i sostenible. 

Dins i fora de l’escola

En aquest sentit, es proposen dues línies d’actuació, tal i com han presentat avui l’alcalde, Jordi Solé, el regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat i vicepresident primer de l’AMTU, Jaume Mauri, i el director general de l’AMTU, Joan Prat.

La primera línia es dinamitza en l’entorn familiar a través de joc “Aventura’t amb la mobilitat sostenible”, que proposa a totes les famílies seguir un joc de pistes i reflexionar sobre el lema de la Setmana, amb plafons repartits al llarg de 14 espais del municipi.

La segona línia és un programa educatiu treballat amb les escoles a través d’un dossier titulat “La mobilitat sostenible a l’escola” (aquest és un projecte didàctic sobre mobilitat sostenible en el qual cada docent podrà adaptar la proposta al seu alumnat i a les necessitats curriculars); a través de les cercaviles per anar a escola, que a Caldes ja són tradicionals, i a través de la intensificació de les xerrades a càrrec de la Policia Local sobre mobilitat i via pública.

A Caldes de Montbui, les activitats tindran lloc del 25 de setembre al 6 d’octubre.

Famílies, a jugar!

El joc “Aventura’t amb la mobilitat sostenible” consisteix en fer arribar a totes les famílies un mapa del municipi amb 14 espais on trobaran preguntes sobre mobilitat sostenible. Només caldrà anar seguint les instruccions i l’odre del joc, contestar les preguntes i lliurar-les a l’Ajuntament. Entre els participants es farà un sorteig d’una visita familiar al Cim d’Àligues.

Les preguntes d’aquest joc fan referència a alguns dels avantatges que comporta la mobilitat sostenible, i hi ha diferents nivells de dificultat. A més, també s’ha tingut en compte que les proves serveixin per dotar a les famílies de coneixements tècnics i curiositats en relació a la mobilitat sostenible, i que divulguin les diferents accions que es fan al municipi relacionades amb aquest tema.

Per participar en aquest joc d’aventura, no cal apuntar-se prèviament. Els infants de les escoles rebran les instruccions per poder fer el joc amb les seves famílies durant els dies indicats.

El joc es podrà dur a terme des del 26 de setembre fins el 6 d’octubre.

A escola, amb música i xerinola

En paral·lel, es repeteix la proposta d’anar en cercavila a escola, amb un grup d’animació, amb el calendari següent:
Dimarts 26 de setembre, 20.30 h. Des de parc de l’Estació. Escola Pia
Dimecres 27 de setembre, 8.30 h. Des de plaça Moreu. Escola Montbui
Dijous 28 setembre, 8.30 h. Des de plaça de l’Àngel. Escola El Farell
Divendres 29 de setembre, 8.30 h, des parc de l’Estació. Escola El Calderí

Més de 700 activitats en la Setmana de la Mobilitat

Catalunya se situa en segona posició, darrera d’Àustria, en nombre d’adhesions d’ajuntaments a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017. Enguany, la SMSS a Catalunya ha obtingut 398 adhesions, de les quals 267 són d’ajuntaments. Un 78% dels municipis de més de 10.000 habitants s’han adherit a la Setmana 2017.

Es duran a terme més de 700 activitats promogudes per la Comissió Institucional de la Setmana: 196 caminades i 160 pedalades i més de 400 activitats relacionades amb la bicicleta. L’organització de les activitats implica enguany 398 organismes (267 ajuntaments, 20 consells comarcals i 111 entitats i operadors).

Consulta aquí les activitats que es fan arreu de Catalunya.