logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La guanyadora és alumna de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls, que ha rebut la bicicleta elèctrica de mans de Jordi Xena, president de l’AMTU, i Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls  

Granollers, 22 de juny de 2017

El president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, i l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, han lliurat a Sophia Lacerda Da Costa, de 12 anys i alumna de 6è de primària de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls, el premi per haver guanyat el concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”: una bicicleta elèctrica, valorada en 1.000 euros. Jordi Xena i Cesca Berenguer han anat a l’escola Roc Blanc per fer el lliurament d’aquest premi.

El dibuix de Sophia Lacerda s'imprimirà en format pòster i es distribuirà a les més de 800 escoles de primària de l’àmbit de l’ATM de Barcelona. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies.    T16 2017 web 0100

Gràcies a haver guanyat aquest concurs, la classe de la Sophia també podrà realitzar gratuïtament una de les activitats del Tren de l’Ensenyament, que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’objectiu d’aquest programa és acostar als més joves al món del ferrocarril, en tots els seus vessants, per sensibilitzar i formar-los en el coneixement, el funcionament i la gestió del transport sostenible, de la mobilitat i del respecte per l’entorn en el qual vivim.

Més de 60 dibuixos, de 5 municipis diferents, han participat en l’edició d’enguany del concurs “Viatja gratis amb la T-16”. Un jurat especialitzat va triar els tres finalistes, que es van presentar a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada el passat 7 de juny a Castellbisbal, perquè els assistents escollissin el guanyador. El dibuix de Sophia Lacerda va ser votat pel 45,83% dels assistents, situant-se en el primer lloc de la classificació.

El segon lloc del concurs “Viatja gratis amb la T-16” ha estat per al dibuix realitzat per Maiol Castrejón, alumne de l’Escola Divina Providència de Mataró. El premi per al Maiol és un cap de setmana de juliol o agost en família a Port Ainé, amb el Tren dels Llacs.

I el tercer lloc d’aquest concurs ha estat per al dibuix de Ting Ting Hu, alumna de l’Escola Sant Cristòfol, de Premià de Mar, qui ha guanyat una excursió d’un dia en família amb el Tren dels Llacs.

El director general de l’AMTU, Joan Prat, va fer entrega aquest passat dilluns, del segon i el tercer premi. Prat va anar a les escoles del nen i la nena guanyadores, per donar-los personalment el val del premi.

El concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16” estava obert als alumnes de 6è de Primària que hi volguessin participar de manera individual, presentant una única i original obra inèdita. Podien concursar-hi els alumnes de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-16).

La T-16
La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes d'entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. És vàlid fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys, i només té un cost inicial d'emissió de 35 €. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins a la seva validesa.