logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Sophia Lacerda s'emporta una bicicleta elèctrica. Un nen de Mataró guanya el segon premi; i una nena de Premià de Mar, el tercer, del concurs “Viatja gratis amb la T-16”.

Granollers, 12 de juny de 2017

Una alumna de 6è de primària de l’Escola Roc Blanc, de Viladecavalls, ha guanyat el concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”, organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i consistent en la creació d’un cartell per promocionar aquest títol de transport. El dibuix realitzat per Sophia Lacerda Da Costa ha estat el més votat pels assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada el passat 7 de juny al centre cultural Els Costals de Castellbisbal. Un 45,83% dels assistents a La Jornada van escollir aquest dibuix, d’entre els tres que havien arribat a la final. La directora de l’Escola Roc Blanc, Aran Orfila, va ser present a La Jornada en el moment de proclamar el guanyador.    1r

El premi per haver guanyat aquest concurs és una bicicleta elèctrica, que el president de l’AMTU, Jordi Xena, i l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, lliuraran en els propers dies a la guanyadora. A més, la classe de la Sophia també podrà realitzar gratuïtament una de les activitats del Tren de l’Ensenyament, que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El segon lloc del concurs “Viatja gratis amb la T-16” ha estat per al dibuix realitzat per Maiol Castrejón, alumne de l’Escola Divina Providència de Mataró. El premi per al Maiol és un cap de setmana de juliol o agost en família a Port Ainé, amb el Tren dels Llacs.

I el tercer lloc d’aquest concurs ha estat per al dibuix de Ting Ting Hu, alumna de l’Escola Sant Cristòfol, de Premià de Mar, qui ha guanyat una excursió d’un dia en família amb el Tren dels Llacs.

Més de 60 dibuixos, de 5 municipis diferents han participat en l’edició d’enguany del concurs “Viatja gratis amb la T-16”. Un jurat especialitzat va triar els tres finalistes, que es van presentar a La Jornada Catalana de la Mobilitat.

El cartell guanyador del concurs “Viatja gratis amb la T-16” s'imprimirà en format pòster i es distribuirà a les més de 800 escoles de primària de l’àmbit de l’ATM de Barcelona. Al cartell, l’AMTU inclourà de forma visible el nom de l’autora i l’escola a la qual pertany, els logotips de l’AMTU, de la Generalitat, de l’ATM i de FGC. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-16 entre els menors i les seves famílies.

El concurs estava obert als alumnes de 6è de Primària que hi volguessin participar de manera individual, presentant una única i original obra inèdita. Podien concursar-hi els alumnes de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-16).

La T-16
La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes d'entre 4 i 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. És vàlid fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys, i només té un cost inicial d'emissió de 35 €. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins a la seva validesa.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona la sol·licitud de la targeta T-12 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.