logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

En el marc del Mobile World Congress, s’ha presentat la T-Mobilitat. Poder fer validacions amb una targeta sense contacte serà una realitat per als ciutadans a finals de 2018 

Barcelona, 1 de març de 2017

Una delegació de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), encapçalada pel seu president de l’AMTU, Jordi Xena, ha assistit avui a la presentació de la T-Mobilitat, que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha realitzat en el marc del Mobile World Congress. Durant l’acte, alcaldes i regidors de Mobilitat d’arreu de Catalunya, que són membres del Comitè Executiu de l’AMTU, han pogut comprovar, en primera persona, com funcionarà el nou sistema de pagament del transport públic mitjançant la tecnologia de xip sense contacte que es posarà en marxa amb la implantació de la T-Mobilitat.

A més del president de l’AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, també han assistit a aquesta presentació, que ha tingut lloc a l’estand de l’ATM de Barcelona, alcaldes i regidors de Mobilitat dels municipis d’Arenys de Munt, Manresa, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Sabadell, Sant Cugat de Vallès i Terrassa, i el director general de l’AMTU, Joan Prat. Tots ells formen part de l’AMTU, associació que agrupa 91 entitats, entre les quals hi ha 89 municipis i 2 consells comarcals, amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions el 2016.

En el transcurs de la presentació, s’ha dut a terme una demostració del nou mètode de pagament sense contacte que es posarà en marxa amb la T-Mobilitat. Els membres de la delegació han fet una simulació de pagament i validació d’un bitllet de transport públic, tot realitzant un circuit pel mateix estand de l’ATM. D’aquesta manera, alcaldes i regidors han pogut comprovar el canvi radical que suposarà la implantació de la T-Mobilitat, ja que el nou sistema de pagament que va associat a aquesta targeta és molt ràpid i còmode, cosa que facilitarà l’ús del transport públic. Amb la T-Mobilitat el sistema de venda permetrà el prepagament, el postpagament (domiciliació bancària), la recàrrega per internet i el pagament per mòbil.

La T-Mobilitat

La implantació de la T-Mobilitat canviarà radicalment la manera com els usuaris fan servir el transport públic a Catalunya, amb un sistema de venda i validació més segur i personalitzat.

Podeu visualitzar un vídeo de la T-Mobilitat en el següent enllaç:

https://www.atm.cat/web/ca/t-mobilitat.php