logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

 

 La T-16 permetrà als nens i nenes d'entre 4 i 16 anys fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges dins la mateixa zona de residència del STI de Barcelona 

 13 de desembre de 2016

A partir del proper 1 de gener de 2017 la T-12 es converteix en la T-16, i amplia la seva gratuïtat fins als 16 anys. Així s’ha acordat en la reunió de treball de l’ATM celebrada ahir, i en la qual han participat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l’alcaldessa de Barcelona i presidenta d’AMB, Ada Colau, i el vicepresident d’AMB, Antonio Poveda.

La T-12 (ara T-16) és un títol de transport que permet als joves fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. Aquesta targeta només requereix d’un pagament inicial, en adquirir-la, de 35 euros. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins el dia 31 de desembre de l’any que el nen faci 16 anys.

En un principi, la T-12 anava dirigida a nens i nenes de 4 a 12 anys, però el termini d'edat s'ha anat ampliant en els darrers anys, i durant aquest 2016 ja arribava fins al dia que el nen o nena feia 15 anys. Ara, amb el nou acord s’amplia la gratuïtat fins el dia 31 de desembre de l’any en que el nen faci 16 anys, i és per això que passa a denominar-se T-16.

Des de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà actualment gestionem, per encàrrec de l’ATM, el títol de transport T12 (ara T-16), fora de l'àmbit de la primera corona tarifària del sistema integrat de transport (STI) de Barcelona.

Per a la gestió i sol·licitud de la targeta T-16

Per a nens i nenes residents a municipis de la CORONA 1: Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans. Truqueu al telèfon 010 (consultar condicions del servei en el web: www.bcn.cat) o adreceu-vos al web www.amb.cat/mobilitat

Per a nens i nenes residents a municipis de les CORONES 2, 3, 4, 5 i 6: Contacteu amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Truqueu al telèfon 902 444 012 (cost de la trucada 0,083€ per establiment de trucada i 0,067€/min + IVA), o consulteu el web www.amtu.cat.