logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'abonament, que permet la gratuïtat dels desplaçaments en transport públic per als menors fins als 14 anys, és fruit de la col·laboració entre Generalitat, AMB, Ajuntament de Barcelona i AMTU

7 de novembre de 2016

 

El títol de transport T-12 ha guanyat el premi de l'Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis Alamys, que distingeix el millor projecte de transport públic ferroviari de l'any. Així, la 30a assemblea general de l'organització, que reuneix administracions i operadors ferroviaris de diferents ciutats llatinoamericanes, ha distingit en aquest 2016 la iniciativa catalana, la més votada entre les vuit restants finalistes.     

Durant l'acte de lliurament, dilluns passat a Santiago de Xile, el director general de l'ATM,Pere Torres, va recordar que la T-12 és una realitat gràcies a la col·laboració contínua de diferents administracions públiques catalanes: la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

Aquest títol de transport destinat als nens i nenes des dels 4 als 14 anys inclosos, permet realitzar gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport, per facilitar la mobilitat d'aquest col·lectiu, donant resposta a les seves necessitats. A més es pretén que els més joves es familiaritzin amb la xarxa, de manera que la mobilitat sostenible es converteixi en un hàbit més de la seva vida quotidiana.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona la sol·licitud de la targeta T-12 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.