logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El president de l'AMTU, Jordi Xena, ha participat en la inauguració d'aquest congrés en el qual han assistit unes 200 persones de l'àmbit municipal

24 d'octubre de 2016

L’AMTU ha estat present, aquest passat dijous, 20 d’octubre, en el III Congrés Nacional d’Enginyeria municipal, que ha tingut lloc a Barcelona. El president de l’AMTU, Jordi Xena, ha participat en la inauguració d’aquest congrés juntament amb Xavier Font, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, Eloi Badia, Regidor de presidència, aigua i energia de l’Ajuntament de Barcelona, Belén Navarro, directora General del Cadastre, Ramon Torra, Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i Carles Banús, membre del Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El president de l’AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha explicat als assistents que un dels objectius de l’AMTU és continuar garantint un sistema de transport públic i de mobilitat de primer nivell, aprofitant l’evolució tecnològica de molts sistemes i eines, i ha destacat els beneficis que pot aportar el Transport a la Demanda, “una modalitat de transport que farà que els horaris s'adaptin a I'usuari i, no com fins ara, que I'usuari s’adapti als horaris”, ha afirmat.

En aquest sentit, Jordi Xena ha anunciat que l’AMTU “ja està fent els primers passos per crear la primera Oficina de Gestió Centralitzada del Transport a la Demanda, que haurà de funcionar amb aquesta nova tecnologia”.

El Congrés Nacional d’Enginyeria Municipal està organitzat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya. Enguany el congrés s’ha centrat principalment en els següents temes: Disseny de l'espai urbà, Mesures dels ajuntaments, Economia circular, Noves tecnologies, Millora i conservació d’infraestructures urbanes, i Transports urbans.