logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Entrevista de Ràdio Granollers a Joan Prat, director general de l’AMTU

21 de juliol de 2016

El director general de l’AMTU, Joan Prat, va ser entrevistat ahir dimectres, 20 de juliol, dins del magazin “Granollers Avui”, que s’emet cada matí per Ràdio Granollers. El motiu de l’entrevista és l’anunci que l’AMTU sol·licitarà una subvenció del programa europeu FEDER per poder posar en marxa la primera oficina de gestió centralitzada de transport a la demanda, que estaria situada a Granollers i donaria cobertura a tota la comarca del Vallès Oriental.
Us fem un resum del què Joan Prat ha explicat en aquesta entrevista:
“Actualment tenim un sistema de transport a la demanda que en podem dir de primera generació, ja sigui de taxi a la demanda o de servei de bus, on si no hi ha una demanda prèvia de l’usuari el bus no es desplaça. Però normalment té pocs horaris, i això fa que la gent no activi aquest servei. El taxi a la demanda funciona bé en zones rurals, perquè et vénen a buscar a casa i et porten a algun lloc concret d’interès públic o on puguis enllaçar amb algun altre tipus de transport”.
“Amb la posada en marxa del transport a la demanda de 2a generació, desenvoluparem un nou sistema a través d’un software. En algunes rutes serà semblant a d’altres països com Suècia, Finlàndia, França o Holanda. Amb aquest nou sistema, l’usuari simplement indicarà, a través d’una app, o sistema de missatgeria instantània, o una trucada, a quina hora vol arribar a la seva destinació final, i al cap d’un moment rebrà un missatge informant-lo de l’hora i el lloc on el passen a recollir”.
“Es tracta de desenvolupar aquest software i que el sistema de transport a la demanda acabi integrant-se dins el sistemari tarifari integrat, de manera que pujant en un punt de transport a demanda puguis enllaçar amb algun altre modalitat de transport, i això ho puguis fer amb el bitllet integrat (T-10, T-MES..)”
“La clau del projecte és aquest nou sistema i per això (per aconseguir finançament) participem com a entitat beneficiària en el projecte Motorsport, que lidera l’Ajuntament de Granollers, en el marc de dinamitzar l’entorn del Circuit de Catalunya i per ajudar a la implantació de noves empreses a l’entorn del circuit. Aques és un projecte que ha d’aportar riquesa al conjunt de la comarca i ha de servir en un futur per implantar el sistema de transport a la demanda de segona generació a tot el país”.
“Les línies de demanda han de servir d’alimentadors de les línies de més capacitat i freqüències”.
“L’objectiu és que la gent cada vegada depengui menys dels cotxes particulars, i acabi deixant el cotxe a casa (a canvi d’optimitzar el transport públic)”


Si voleu escoltar l’entrevista sencera, cliqueu aquí