logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb l’adhesió de Dosrius, ja són 89 les entitats associades a l’AMTU: 87 municipis i 2 Consells Comarcals   

 

Granollers, 22 de juliol de 2016

El municipi de Dosrius s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’Ajuntament de Dosrius va aprovar la seva adhesió a l’AMTU en el ple celebrat el passat 30 de juny. Amb l’adhesió d’aquest municipi del Maresme, ja són 89 les entitats associades a l’AMTU: 87 municipis i 2 Consells Comarcals, amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions el 2015.     Dosrius 005675

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és una associació de municipis lliurement adherits, que té per objecte donar suport tècnic, jurídic i administratiu als associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part. És una associació sense ànim de lucre, inscrita al Registre d’organitzacions associatives dels ens locals de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i és membre del consorci de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona.    

El president de l’AMTU és Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera, el vicepresident primer és Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon és Josep Mayoral, alcalde de Granollers. Així mateix, el director general de l’AMTU és Joan Prat.

Els objectius de l’AMTU són: assolir un finançament estable pels municipis associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics, la dotació de més i millors infraestructures, i el mutu ajut, formació, informació i coordinació entre els seus associats, per tal que el transport públic i la mobilitat sostenible guanyin protagonisme, usuaris i prestigi social.

Actualment l'AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, el títol de transport T12, fora de l'àmbit de la primera corona tarifària del sistema integrat de transport (STI) de Barcelona, els ajuts per a la millora de les xarxes de transport públic dels municipis del STI de Barcelona, realitza activitats per a la promoció del transport urbà i la mobilitat sostenible, edita la revista MobiliCAT, i organitza anualment la Jornada Catalana de la Mobilitat.